Скандал разтърси БСП: Назначиха извънредно Ралица Агайн

Петък, 24 Януари 2014 11:08 Публикувана в У нас Прочетена 4103 пъти

Скандал в левицата предизвика включването на извънредна точка в дневния ред в последния момент. Бившият депутат от НДСВ в 39-ото Народно събрание Ралица Агайн и финансиста Владимир Савов бяха избрани като нови членове в състава на Комисията по финансов надзор (КФН). Процедурата с изненадващото попълнение в Комисията по финансов надзор беше оспорена от трибуната от депутата от БСП Георги Кадиев. 

„Вчера имахме парламентарна група и не беше казана нито дума. Дори отчетът на КФН все още не е приет от парламента", възмути се Кадиев и предложи изборът на новото попълнение да се отложи, за да се разгледат кандидатурите. "Може да отложим гласуването - с няколко месеца, с две години, както искате", пошегува шефът на парламента Михаил Миков.


В крайна сметка депутатите набързо приеха новото попълнение в КФН. В гласуването участваха 144 народни представители, от които 128 бяха „за”, 9 – „против”, а 7 се въздържаха. Мандатът на Агайн и Савов е за 6 години. 


Агайн, която вече беше зам.-председател на КФН между 2005 и 2010 година, отново се връща на този пост и ще отговаря за застрахователния надзор. Савов е завършил УНСС - специалност "Международни икономически отношения" и е кадър на "Креди Сюис" и "Банк ъв Ню Йорк".

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Влезте, за да коментирате