Отрязаха пътя на Бареков до ЕНП

Понеделник, 27 Януари 2014 21:25 Публикувана в У нас Прочетена 1466 пъти
Румен Йончев. Снимка: БНР. Румен Йончев. Снимка: БНР.

Европейската народна партия (ЕНП) изключи днес от състава си Земеделския народен съюз (ЗНС) на Румен Йончев и отряза така пътя на съюзника му Николай Бареков към европейската десница, съобщи в блога си журналистът Веселин Желев. Протестни писма срещу оставането на ЗНС в ЕНП бяха изпратили лидерите на всички членуващи в европейската десница български партии – Бойко Борисов (ГЕРБ), Радан Кънев (Реформаторски блок), Петя Ставрева и Анастасия Мозер (Обединени земеделци), Божидар Лукарски (СДС)

.“В ЕНП не могат да участват партии, които са идейно безпринципни”, заяви българският евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев  от ГЕРБ.Йончев, който в момента е коалиционен партньор на БСП и депутат от Коалиция за България в българския парламент, искаше да се състезава за десни гласове в европейските избори на 25 май в съюз с партия “България без цензура” на Николай Бареков. Без внимание остана опитът му да убеди делегатите, че така щял да разшири влиянието на ЕНП и да й спечели допълнителни места в следващия Европейски парламент. Основание за изключването му евродесницата видя в политическото му номадство.

 

Представителите в ЕНП  гласуваха 56 на 8 за изключването на ЗНС на заседание на политическата асамблея на ЕНП в Брюксел.

Последно променена в Понеделник, 27 Януари 2014 21:33
Влезте, за да коментирате