Бивш образователен министър: Изритайте малоумните задници от СУ

Вторник, 28 Януари 2014 07:03 Публикувана в У нас Прочетена 1222 пъти

Тези келеши ще съсипят, ще унищожат национална духовна светиня, те са просто за разстрел, заяви пред БНР преподавателят от Софийския университет проф. Николай Василев по повод втората окупация на Софийския университет, бивш вицепремиер и министър на образованието и науката.

Аз мога, примерно, от името на поне стотина достойни и авторитетни българи да поискам окупаторите – келеши да бъдат изкарани с ритници от Алма Матер. И мисля, че това е абсолютно демократично задължение на прокуратурата и на полицията, защото те разчистват една терористична група.

 

Това е терористична група, коментира още Василев. Някои смятат, че насилственото им отстраняване щяло да ги превърне в герои. Лично аз не виждам кой сериозен българин би припознал някакъв героизъм в цъфналите по малоумните им задници синини и червенини. Има, разбира се, и по-сладък вариант: самите студенти да се разправят с лъжестудентските гьонсурати. Да превземат университета и по изконно българския метод на шамарите и шутовете да прочистят националната духовна светиня от вонята на политическа мърша, каза още философът.

 

Той смята, че окупантите са "провокатори, едни кретени, келеши, които или са стимулирани от Борисов, Костов, или от някакви агресивни протестъри в жалък опит да съживят миналогодишните глупости, или са стимулирани от правителството, просто да ги използва като фарс за окончателно компрометиране на всякакви протести. Но и в двата случая е отвратително морално падение".


Според проф. Василев е крайно време прокуратурата да се намеси: „Аз мисля, че трябва да бъдат съдени и да платят за всички открити липси. Истинските студенти от университета могат да ги съдят за пропуснати ползи. Нахално и антидемократично безобразие е десетина келеши, и двайсетина да са, да връзват свещения ми университет с веригите на собствената си мозъчна недостатъчност“.

Влезте, за да коментирате