Радан Кънев даде живот на кабинета до 15 март

Сряда, 29 Януари 2014 08:42 Публикувана в У нас Прочетена 979 пъти

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че ще гласува против при вземането на решение в рамките на Реформаторския блок дали формацията да участва в общ опозиционен митинг, предложен от ГЕРБ. След среща на представители на Блока с хора от Протестна мрежа и студентите от втората окупация на Софийския университет, Кънев заяви, че са стигнали до извода, че дават краен срок на правителството на Пламен Орешарски до 15 март, за да може през месец май да се направят избори 2 в 1. Лидерът на ДСБ подчерта, че ако все пак кабинетът не подаде оставка, изборите за евродепутати през май ще бъдат един референдум.

Той допълни, че основна задача оттук нататък на съюза между Реформаторския блок, Протестна мрежа и окупаторите е да бъдат навсякъде в страната, като организират протести и акции в различни градове на страната. Предвиждат се и срещи с бизнеса.Кънев коментира, че няма политическа прегръдка между ГЕРБ и Реформаторския блок, както твърди лидерът на ДПС Лютви Местан.Радан Кънев определи като злонамерени фантазии думите на Местан и допълни, че е в интерес както на ГЕРБ, така и на управляващите партии да "измислят такива сценарии", защото за тях е изгодно да поддържат един, по думите му, двуполюсен модел на фалшиво противопоставяне.


Преди две седмици Кънев очакваше правителството да падне до дни.“Избори се предизвикват, когато се загуби мнозинство в Народното събрание. Вярвам, че това е въпрос на дни, защото БСП се цепи и защото “Атака” се разпада пред очите ни. Това правителство ще се срути под собствената си тежест, под тежестта на кражбите и мафиотските интереси, от които е изтъкано. Политическата цена на съществуването на това правителство е непосилно тежка за БСП и ДПС и шансовете за избори 2 в 1 са изключително високи. Ние влизаме в тази предизборна кампания като единствените, които се обединяват, на фона на разпад на всички останали политически партии”, каза Кънев на пресконференция в Шумен.

Последно променена в Сряда, 29 Януари 2014 08:46
Влезте, за да коментирате