ГЕРБ внася вот на недоверие за сигурността

Сряда, 29 Януари 2014 11:46 Публикувана в У нас Прочетена 689 пъти

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството заради сигурността, обяви Бойко Борисов. Според него най-големите провали били с бежанците и подслушването. Вотът ще бъде внесен в средата на февруари. 

„Аз мисля, че толкова провали вече там се насъбраха и дори, че медии се опитват да прикрият проблема с бежанците. Изведнъж беше бум, всички всеки ден само това правеха и сега все едно се изпариха. Те нито са се изпарили – пак са по градовете, по джамиите. Просто дойде команда от „фамилията” да не се пише по тази тема”, заяви бившият премиер пред журналисти в парламента. 

Станалите известни случаи на подслушвания той нарече "безпардонни". Той изреди и още проблеми в сигурността - разбиване на службите и голяма контрабанда, чийто размери застрашавали бюджета и фиска. През септември ГЕРБ внесе два вота на недоверие към правителството - заради политиката в сектор "Инвестиционно проектиране" и за провал на регионалната политика. Очакавно, и двата бяха отхвърлени. 

Тогава Борисов се закани постоянно да внасят нови вотове, но след това се отказа. Днес той коментира и друга спорна тема от парламентарния ден - отказът на мнозинството да приеме предложението им за анкетна комисия по случая "Христо Бисеров". 

"Много неща ще излязат наяве. Предполагам, от това ги е страх. Как няма да откажат? Това е вторият човек в ДПС, в парламента. Тандемът „Бисеров - Местан” е всеизвестен”, заяви Борисов. 

По повод скандала с избора на главен съдебен инспектор лидерът на ГЕРБ заяви, че е по-целесъобразно съдийската гилдия да предложи свой кандидат. Според него интересни предложения за поста могат да дадат и от Реформаторския блок. 

"Вчера от финансовото министерство излезе информация, че емитират дълг за нови 3 млрд. Днес може би ще мине на Министерски съвет. Докато тук се джафкат по различни теми, които нямат никакво значение, милиардите дълг се трупат", възмути се още Борисов. 
И добави, че много го е яд, че 4 години ГЕРБ държали финансова дисциплина и спасили държавата в най-тежкото положение на ЕС.

Последно променена в Сряда, 29 Януари 2014 11:52
Влезте, за да коментирате