Първанов уплашил и Станишев, и Борисов

Сряда, 29 Януари 2014 19:59 Публикувана в У нас Прочетена 1166 пъти


На ултиматума и днешния призив лично от Сергей Станишев отцепниците от АБВ да се откажат Георги Първанов отговори, че страх и слабост тресат „Позитано” 20. На пресконференция той обвини ръководството на БСП начело с лидера, че действа "мракобеснически" и като "революционен трибунал". "Понятия в Устава на БСП за самоизключване на съществуват. Националният съвет може да порицава, но не да ни извади от състава на партията. "Позитано" ще вкарат Националния съвет в грях с вземането на нелегитимно решение. Превръщането на Националният съвет в революционен трибунал е просто израз на слабост. Страх и слабост тресат "Позитано"", заяви бившият президент.

БойкоВ същото време във Фейсбук се обади Бойко Борисов, който обвини автора на коалицията 8-5-3, че работи по нов сценарий. „Новият сценарий е ДПС, плюс патерицата им Цензурата (така Бойко Борисов нарича партията на Николай Бареков „България без цензура” – бел.ред.) и БСП, плюс АБВ да управляват отново, заяви бившият премиер в коментар на пресконференцията на АБВ и изявленията на Георги Първанов. Не случайно, когато разбрах за новия проект АБВ, казах, че това са сериозни хора и много опасен противник. След днешната пресконференция на АБВ много работи ми се изясниха. Цитирам президента Първанов - "ГЕРБ трябва да остане извън властта" и ще работи с всички сили по този въпрос. Той казва "нашите евродепутати ще отидат в ПЕС", значи нищо не се губи в център-ляво.

 

Другото, което според Борисов казва, е, че  "при парламентарни избори, ще има нова сложна коалиционна култура". Да си спомним – кой беше бащата на Тройната коалиция БСП, НДСВ, ДПС, на формулата осем - пет - три. Следователно – какво целят БСП? Недоволните, видимо разтревожените от разпада на БСП, от политиката на Станишев, от това, че фамилията му трябва да връща пари в Брюксел, от ежедневните скандали, от проваленото му управление, тези хора биха отишли в други партии. Всъщност, тези хора сега ще си останат в център – ляво. Следователно – патерицата на ДПС, да я наричаме Цензурата, плюс БСП и АБВ, след "сложна коалиционна култура" (която ще проявят), отново ще имат управление. ГЕРБ – извън властта, сиреч без център-дясното.

 

Според лидера ан ГЕРБ "Атака" вече не им е нужна (а и те вероятно вече няма да влязат в парламента с това си поведение), защото вече си имат друга патерица – Цензурата – и това ще им е предостатъчно. Това е новият сценарий: уж паника на "Позитано", уж ще се изключваме, уж има война, пък някой работел за ГЕРБ... Как ще работи за ГЕРБ, като иска да ни остави извън властта и то е очевидно.

Последно променена в Сряда, 29 Януари 2014 20:12
Влезте, за да коментирате