Печат на тази страница

Доган иска четирима евродепутати, стяга редиците

Сряда, 05 Февруари 2014 08:30 Публикувана в У нас Прочетена 1167 пъти
Оценете
(1 глас)

Под 4 евродепутати ще е провал. Това обявил почетният председател на ДПС Ахмед Доган на партийния семинар, провел се през уикенда във Велинград, пише „Преса“.  В момента движението има трима. „Ако ги постигнем, това ще означава, че правителството ще изкара пълен мандат. Ако не успеем, може да се очакват предсрочни избори до края на годината,“, обърнал се Доган към актива си.

От тези избори зависи съдбата на правителството. Те са ключови и за структурата на политическата система в страната занапред. Евровотът е важен залог и за бъдещето на партията. „От тези избори зависи по-нататъшният път на ДПС в политиката - участие във властта или постепенно ще се появят деструктивни процеси“, казал той. Затова е необходима пълна мобилизация на структурите, но вътрешният глас му подсказвал, че ДПС ще се справи. „Ако искаме успех на изборите, политиката ни трябва да съвпада с очакванията на хората“, казал още Доган. С неговото изказване двудневният семинар приключил към 15 ч. в събота. Във Велинград присъствал целият партиен елит - депутати, министри и зам.-министри, областни управители, координатори и кметове.

Основна роля била отредена на местните лидери. Всеки представил отчет за състоянието на структурата и поел ангажимент колко гласа може да осигури. От Кърджали обещали 45 000, от Варна - между 16 000 и 20 000, от София-област - 5300.

За стягане на редиците през февруари областните председатели са привикани на три групи. Тази седмица са срещите със силните за движението региони. В средата на месеца ще се явят координаторите от Софийско и от районите с по един депутат, а тези без народни представители ще дойдат в края на февруари. В средата на месеца ще се състои Централен съвет. 

Влезте, за да коментирате