"Позитано" 20 връща Жан Виденов в БСП

Петък, 07 Февруари 2014 07:28 Публикувана в У нас Прочетена 1408 пъти

Бившият премиер Жан Виденов се връща в червените редици след лична покана от тясното партийно ръководство на БСП, пише „Всеки ден". В последните седмици екслидерът на Столетницата едва смогвал на телефонните обаждания от „Позитано" 20 и различни партийни шефове от структурите в провинцията с молба да се завърне в левицата и дори да присъства на конгреса в събота.

Виденов бил калесан със специална покана да им бъде гост.

Нито потвърждение, нито отказ обаче досега имало от бившия премиер. Според обкръжението му той не смята да се връща на политическата сцена, защото още не бил простил предателството на партията спрямо него и пращането му в пълно забвение и отрицание след събитията през 1997 г.

В тесен кръг наскоро Виденов споделил, че се опасява да не бъде използван във войната, която бившият президент Георги Първанов отново обяви на Сергей Станишев след размразяването на проекта АБВ и реденето на паралелна листа за евровота. Виденов и Гоце са в обтегнати отношения от десетилетия. Няколко месеца след лидерския двубой между Първанов и Станишев през 2012 г. експремиерът обяви наследника си на върха в партията за себичен. „Той мислеше само за себе си и сърцето му никога не бе в партията", отсече Виденов, с което даде да се разбере, че предпочита шефа на евросоциалистите за лидер на Столетницата пред връщането на Първанов на поста.

Освен разговорите за връщането в червеното русло и реанимирането му като основен играч в партията Виденов е получил немалко номинации дори да се озове в листата на БСП за изборите. Първи за евродепутат го поискаха левите в Казанлък, които му отредиха десето място. Името на бившия премиер обаче фигурира и в списъците на няколко пловдивски, старозагорски и дори софийски райони.

Влезте, за да коментирате