Печат на тази страница

Цацаров: Цветанов ме обвинява в престъпление - да го докаже

Вторник, 11 Февруари 2014 14:07 Публикувана в У нас Прочетена 785 пъти
Оценете
(2 гласа)

Главният прокурор Сотир Цацаров призова Цветан Цветанов да докаже думите си, че бил замесен в престъпление. Няма да влизам в диалога им с Делян Пеевски, обяви Сотир Цацаров. Официалното съобщение на пресцентъра на прокуратурата гласи:"Главният прокурор не счита, че следва да участва в задочния им диалог, очевидно породен както от настоящо политическо противопоставяне, така и от техни лични и други отношения в близкото минало. Няма да бъде коментирана отново и повтаряната многократно от Цветанов неистина относно това кой кого е водил или заварил в кабинета му в МВР". Бившият вътрешен министър твърди, че главният прокурор е довел Пеевски на среща с него. Версията на Цацаров и Пеевски обаче е, че са се засекли случайно там.

Главният прокурор цитира и изказването на Цветанов за заместника му Борислав Сарафов - „…главният прокурор е прикрил сигнал срещу Сарафов за едно разследване, което е свързано с натиск спрямо определени лица, за да не се разкрие дадено престъпление, в което той може би има някакво пряко участие. Тази преписка обаче е потулена …“. Цацаров призовава зам.-председателя на ГЕРБ незабавно и публично да обяви всички данни, с които разполага, защото изреченото от него е пряко твърдение, че със Сарафов са извършили престъпление. 
"Обвинения, отправяни по този начин в общественото пространство, трябва веднага да бъдат потвърдени с факти", допълва Цацаров.
По повод твърденията на Пеевски, че Цветанов е оказвал натиск върху главния прокурор да назначи Ася Петрова за свой заместник, Цацаров подчертава, че заместниците му са предложени от ВСС. Нито тя и Сарафов, нито които и да е други предложения били съобразявани с исканията или личните отношения на ексминистъра. 
"Не отговарят на истината и предни твърдения на Цветанов, че прокурори, между които и Ася Петрова, сега са „обект на атаки“. Г-жа Петрова е командирована във Варна само за заседанията по делото „Килърите“ и изпълнява задълженията си на зам.-главен прокурор", подчертава Цацаров. 

Последно променена в Вторник, 11 Февруари 2014 14:56
Влезте, за да коментирате