Докато МВР громи битовата престъпност, обраха депутатска вила

Вторник, 11 Февруари 2014 14:44 Публикувана в У нас Прочетена 1155 пъти

Крадец на ракия и картофи е бил заловен в рамките на протичащата операция на полицията срещу битовата престъпност във Видинско, похвалиха се от МВР Видин във вторник.В съобшението се казва, че "в хода на операцията с участието на служители от жандармерията е установен авторът на три посегателства от частни имоти". Това е криминално проявеният и осъждан 25-годишен Е. М. от село Гара Орешец, който е извършил три престъпления в период от 1 до 21 януари тази година - домови кражби в с. Върбово, Община Чупрене.

От три частни имоти в селото мъжът откраднал домашна ракия и два удължителя, оградна мрежа и 20 кг. картофи. Успехи срещу битовата престъпност отчитат и в София област, където при полицейски операции са били иззети над 300 литра алкохол, цигари и насипен тютюн без бандерол. Първо полицията ударила човек от Долна баня и му конфискувала 11 бутилки домашна ракия, купена от негов съсед. След това на въпросния продавач му конфискували останалата ракия от 265 литра и срещу него е било образувано досъдебно производство.В Самоков полицията е иззела 16 стека цигари без бандерол от 19-годишно момиче. То е задържано в ареста за 24 часа.

В Благоевград при проверка на кооперативния пазар от 62-годишна местна жителка са иззети 3.5 кг. насипен тютюн без платен акциз.

При проверка на кафене в санаториум в с. Искрец полицаите попаднали на 68-годишен мъж от селото, който продавал контрабандни цигари. От него с протокол за доброволно предаване са иззети 10 кутии цигари.

По ирония докато тече широко рекламираната акция за пресичане на битовата престъпност, неизвестни лица обраха в понеделник вечерта вилата на депутата от левицата Валери Жаблянов във вилна зона Симеоново - Драгалевци. Във вилата е било проникнато през прозореца и оттам са изнесени бижута и техника. От МВР са потвърдили за обира, но са отказали подробности, понеже се води разследване.

Последно променена в Вторник, 11 Февруари 2014 14:54
Влезте, за да коментирате