Бареков на Трифон Зарезан: Връщам ТКЗС-тата

Петък, 14 Февруари 2014 21:29 Публикувана в У нас Прочетена 1723 пъти

На празника на виното пловдивското село Брестник лидерът на “България без цензура” Николай Бареков замести покойниа Иван Славков - Батето в подрязването на лозите. Селяните вярват, че след като години наред Батето е извършвал ритуала на празника Трифон Зарезан, той е носил добра реколта на местните лозари. За разлика от батето обаче Бареков разви своите политически идеи - той ще настоява земеделците да се обединят в кооператив, а тези, които не искат, да си платят.

Започваме преговори и с "Гергьовден", обяви още Бареков в село Брестник. В четвъртък лидерът на "България без цензура" е изпратил писмо до движението с официална покана за разговори за коалиция. Вече са водени предварителни разговори. Лидерът на ББЦ ще търси и подкрепата на земеделците – както от ЗНС, така и от отцепилите се от Анастасия Мозер и Петя Ставрева.

 

Бареков  заедно с майстора винар Николов Жилов подрязаха лозите в Брестник.

Жилов за трета поредна година печели първото място на регионалния празник на младото виното в Асеновград. Бареков бе в Брестник на Трифон Зарезан заедно с Росен Петров.

 

Кметът Георги Козов го посрещна в центъра на селото, известно в цялата страна с чудесното си брестнишко червено вино, и с Конушенския оркестър. Двамата гости поведоха последователно и празничното хоро. ще се случи. "И аз живея в село, подобно на вашето – Филиповци", заяви Росен Петров. Той обясни, че отишъл в партията на Бареков, след като чул на неговия конгрес идеята за национално обединение. "Нека не се делим вече. Ние сме едно семейство, една кръв и едни гени", призова новото попълнение на "България без цензура" и отсипа от бъклицата вино в памет на всички загинали във войните герои от селото.

Последно променена в Петък, 14 Февруари 2014 21:39

1 коментар

  • Връзка на коментара камен Събота, 15 Февруари 2014 20:57 публикуван от камен

    горките хора ....отиде им реколтата :)))))))

Влезте, за да коментирате