бТВ забрани на Слави Трифонов да се занимава с политика

Понеделник, 17 Февруари 2014 13:43 Публикувана в У нас Прочетена 2113 пъти

Новият директор на бТВ Павел Станчев е поставил няколко условия на Слави Трифонов. На среща между двамата Павел Станчев ултимативно е наредил на Трифонов да прекрати с политическото говорене, или да си къса договора с медията. Водещият на “Шоуто” е бил уведомен, че се променя часът на вечерните новини от 22 ч на 22,30 чq която влиза в сила съвсем скоро ,а предаването на Слави ще започва eдва след емисията и прогнозата за времето. Стартът на предаването е след 23 часа, на мястото на „Голата истина" с Любо Нейков и Ели Гигова, свалени пак от новия директор. Вместо цял час Трифонов ще има вече само 30 минути. След скандала, който миналата седмица Росен Петров предизвика, обявявайки в ефир, че се присъединява към партията на Николай Бареков, и демонстративното напускане на Ани Цолова, Ани Салич и Виктор Николаев, новото ръководство на бТВ е взело строги мерки. То за пръв път реагира на упреците, че Слави лобира за различни политици.

През шоуто на Трифонов са минали всички знакови политици на прехода, но най-драстичен бе случаят, в който той лансира Меглена Кунева. Тъкмо от неговото студио бе издигната нейната кандидатура за президент в началото на предизборната кампания за държавен глава преди две години.

От бТВ коментирали пред “Всеки ден”, че рейтингът на шоуто е паднал, а това се дължи на факта, че предаването изгуби началната си идея на развлекателност и хумор, като занимава аудиторията с безумни теми, пръкнали се в главата на все по-безпомощните сценаристи на Слави. Понякога Трифонов се изживява като последна инстанция и заедно с тях обсъждат важни според тях политически теми, като се отдалечават от първоналачния замисъл на предаването. Това е 13-ата, вероятно фатална година на едно от най-старите предавания на бТВ.

 

Последно променена в Понеделник, 17 Февруари 2014 13:55
Влезте, за да коментирате