ГЕРБ се регистрираха първи за евроизборите, реформаторите веднага след тях

Четвъртък, 03 Април 2014 13:42 Публикувана в У нас Прочетена 643 пъти

Точно в 9.00 ч. от ГЕРБ внесоха 9999 подписа в Централната избирателна комисия (ЦИК) и се регистрираха първи за участие в изборите за Европарламент. Веднага след бяха Реформаторският блок. Тази сутрин започна регистрацията на партиите и коалициите, които ще участват в евроизборите през месец май. До 9 април те ще могат да подават своите документи в Централната избирателна комисия.

"Реформаторскит блок внесе близо 10 000 подписа в ЦИК", похвалиха се от формацията на фейсбук страницата си и малко след регистрацията публикуваха снимка от събитието.. „Ние ще се борим да бъдем първи на всички следващи избори в България, но за нас беше важно да покажем, че ужасният навик на десницата да се явява в последния момент със скандали и с регистрация в последния час от регистрацията е завинаги в миналото”, коментира Радан Кънев. Той обеща десните да водят толерантна кампания, въпреки че през последните години политическият дебат у нас е заменен с компроматни войни. „Демократична България в единна и силна Европа е пътят за високите доходи на българите, за нови работни места, енергийна и икономическа независимост”, подчерта Кънев. Той прогнозира, че след евровота Реформаторският блок ще се консолидира още повече и партиите в него имат общо бъдеще. „Реформаторският блок е единствената проевропейска политическа сила в България”, заключи Радан Кънев 

 

До 9 април партиите и коалициите ще могат да подават своите документи в Централната избирателна комисия. Срокът за регистрация на инициативните комитети изтича на 14 април.  До 22 април пък кандидатите могат да искат заличаване от списъците на ЦИК. Ден по-късно комисията ще определи чрез жребий поредните номера на бюлетините, с които партиите и коалициите и независимите кандидати ще могат да се явят на изборите. Предизборната кампания ще бъде открита на 25 април.

 

Последно променена в Четвъртък, 03 Април 2014 14:03
Влезте, за да коментирате