Станишев: Мартин Шулц ще ни уреди за Шенген

Петък, 04 Април 2014 06:23 Публикувана в У нас Прочетена 711 пъти

Сергей Станишев заяви, че когато Мартин Шулц стане президент на ЕК, България ще стане член на Шенген. Лидерът на БСП каза това на среща с граждани в столичния район "Слатина", съобщиха от пресцентъра на БСП.

Станишев обясни, че когато България е била кандидат за член на ЕС, съпротивата е идвала отдясно, с намерението България и Румъния да бъдат отложени. 

"Социалистите бяха тези, които отстояваха, че след като е казано 1 януари 2007 г. и България изпълнява своите задължения, които е поела, трябва да стане член на ЕС. Същото важи и за Шенген. Ако Мартин Шулц стане президент на ЕК, съм сигурен, че България ще стане член на Шенген. Затова е важно и кой управлява в Европа. Само победа на социалистите е гаранция, че България няма да е втора категория в ЕС", смята той.

Моето усещане, когато пътувам в страната, е, че партията е осъзнала важността на тези избори, те са по-различни за цяла Европа, заяви Станишев.

"10 години вече европейските институции се доминират предимно от десницата и резултатите са налице",  посочи той и припомни, че разходите на държавите е трябвало да бъдат ограничени, и то за сметка на социалните ангажименти. 

Станишев отбеляза специалните програми за младежка безработица, които са постижение на социалистите в Европа. 

Той посочи, че в Манифеста на ПЕС ясно е казано, че ако европейските социалисти спечелят евроизборите, ще поискат да се намерят резерви в бюджета и значително да се увеличи програмата за младежка заетост. 

Станишев изтъкна и друго от предложенията в Манифеста - да се намери начин приблизително да се изравни минималната работна заплата в ЕС. 

Фенове на лидера на социалистите му подариха статуетка на богинята на победата Нике с пожелание за успех на предстоящите избори и букет със 7 червени рози, символизиращи поне 7 евродепутати.

Последно променена в Петък, 04 Април 2014 06:26
Влезте, за да коментирате