Алма Матер: Пенсионирането на проф. Драганов не е свързано с шофирането

Понеделник, 07 Април 2014 18:04 Публикувана в У нас Прочетена 1344 пъти

Софийският университет "Св. Климент Охридски" пенсионира историка проф. Драгомир Драганов от юли. Преподавателят, който само преди няколко дни бе хванат от служители на КАТ да шофира пиян, излиза в пенсия от 1 юли 2014 г. Сам той заяви по бТВ, че пенсионирането му не е свързано с шофирането. Пенсионират се 15 професори, а сам той надхвърля 65-годишна вързраст.  От пресцентъра на Алма Матер потвърдиха, че пенсионирането на известния историк няма връзка със случилото се.

 

Проф. Драганов е достигнал пенсионна възраст и всеки преподавател, достигнал тази възраст, се пенсионира. От ръководството на университета допълниха, че не отговарят на истината публикации в медиите, че ще има специално решение на ръководството на университета заради това, че преподавателят бе заловен да шофира след употреба на алкохол.
 

Проф. Драганов беше спрян с 2,44 промила алкохол зад волана в петък. Това е втората му подобна проява след предишните 1,56 промила, с които беше заловен преди време.


Преподавателят беше и заснет на видео от Ранобудните студенти в нетрезво състояние по коридорите на Софийския университет в края на миналата година.

Пред bTV проф. Драганов каза, че в петък само е паркирал, защото жена му не могла да се справи. Той заяви още, че случилото се е удар срещу него, тъй като си позволявал често да критикува работата на полицията.

Все пак историкът призна, че е пил водка с таратор, но не му е ясно как промилите са толкова високи.

Последно променена в Вторник, 08 Април 2014 11:05
Влезте, за да коментирате