Делото "Сидеров" влиза в съда

Сряда, 09 Април 2014 17:35 Публикувана в У нас Прочетена 843 пъти

Прокуратурата е внесла обвинителен акт в съда срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна в края на януари тази година. Сидеров е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

Обвиненията му бяха повдигнати в средата на март като главният прокурор Сотир Цацаров неколкократно заявяваше, че делото ще стигне до съда. Делото можеше да бъде внесено и по-бързо в съда, но имаше проблем с призоваването на останалите депутати, които са били с него в самолета. Те бяха разпитвани по делото като свидетели.
По време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който е бил ударен. Главният прокурор поиска имунитета на Сидеров два дни след инцидента, а депутатът сам се отказа от него. 
По обвинението си за хулиганство лидерът на "Атака" е заплашен от наказание до пет години лишаване от свобода. По обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до три години затвор.
Въпреки че е криминално проявен, Сидеров още притежава разрешително за оръжие.  "Дневник" попита прокуратурата дали ще предприеме някакви действия във връзка с това.
При инцидента пострада още един човек, като тогава главният прокурор Сотир Цацаров заяви,че той е бил удрян и ритан от депутати.  Сидеров не е получил обвинение за него, а главният прокурор досега не е искал имунитета на никой друг народен представител от "Атака".

Влезте, за да коментирате