Кунева и Калфин прогнозираха тежки проблеми на ДПС в Европа заради Пеевски

Петък, 11 Април 2014 10:07 Публикувана в У нас Прочетена 912 пъти

Европа няма да приеме Пеевски, ако той стане евродепутат на ДПС. Около това мнение се обединиха водачите на евролистите на АБВ Ивайло Калфин и на Реформаторския блок Меглена Кунева.
Кандидатирането му за мен е скандално, защото той е един от хората, които предизвикаха масови протести в България, и то с назначението му на най-неподходящото място, заяви Калфин. Но сега, появата на г-н Пеевски в Европейския парламент, след като знаем, че включително последния доклад на Комисията, без да му казва името, много нашироко се занимаваше с него, означава две неща: най малкото, аз очаквам ДПС да имат много тежки проблеми със семейството на либералите. 

На репликата от ДПС, че протестите са били платени Калфин даде своята оценка, че те са били успешни до момента, в който Пеевски е бил свален от поста му. Той заяви, че не може да си представи как ще седне г-н Пеевски в семейството на европейските либерали. И на второ място, мисля, че това е подигравка към българите, допълни той. Един човек, който буди изключително остри реакции, и то не без основание, в обществото, напук на всичко се явява в листите и казва: Вие щете не щете пак ще ме изберете,  добави той.

Меглена Кунева от своя страна заяви: Да правиш политика на инат е изключително грозна рецепта. Протестите бяха абсолютно, първо, спонтанни, и второ, както виждаме – напълно правилни. Хората продължават да се възмущават от арогантността, от наглостта и протестите имат своя дълбок смисъл. Не е просто въпрос на ДПС кой ще издигнат за евродепутат. 

Това е много ясен сигнал за всички, които гласуват за ДПС. Това е обида към българските турци”, смята първият български еврокомисар.По думите на Кунева случилото се не може да се обясни нормално и затова хората търсят конспирация в тази номинация. Излежда така, че ако някой има пари, може да стане евродепутат, допълни водачът на листата на Реформаторския блок

Много ми е интересно да обсъждам европейски теми с г-н Пеевски. Той вероятно ги познава много добре. Виждам, че има един ентусиазъм в структурите на ДПС напоследък за неговото номиниране и издигане, коментира иронично Калфин.

Влезте, за да коментирате