Реформаторският блок заклейми Доган и Бареков

Понеделник, 14 Април 2014 15:09 Публикувана в У нас Прочетена 1530 пъти

Партиите в Реформаторския блок осъдиха опита на Ахмед Доган и неговите клонинги – Пеевски и Бареков, да подменят земеделския вот. Реформаторският блок няма да допусне тази подмяна, коментира Радан Кънев на пресконференция на коалицията. Той беше категоричен, че в основата на всички политически фалшификати, като ДПС, АТАКА, проекта „Бареков” и всички други, създавани през годините, винаги са стояли от БСП.

Моделът „Доган” унищожи българското земеделие, не бива да допуснем да се прехвърли и в Европейския парламент, заяви Корман Исмаилов. РБ няма да остави смесените региони на машата - Пеевски. С наложените от сараите номинации се предлага поредната подмяна и лъжа на избирателите. Ще водим активна кампания срещу модела „Доган”, който е антиевропейски. Очаквам включването на г-н Пеевски в евролистата на ДПС, за да го призова на дебат за положението на тези региони и техните европейски перспективи, коментира още лидерът на НПСД.Моделът „Доган” предлага ново менте на българските избиратели – проекта „Бареков”, в който един депутат от БСП, свързан с проекта „Южен поток” се домогва да подмени земеделския вот – Румен Йончев.

Задачата на този човек е да застане на пътя на европейските средства и да обособи тези пари за лична изгода, допълни още лидерът на земеделците – Николай Ненчев.

Моделът “Доган” източи българското земеделие и лиши хиляди производители от поминък, добави Николай Ненчев. Този модел прави невъзможно средните и дребни стопани да получат достъп и да усвоят европейски средства. Парите на Европа не достигат до обикновените хора, а се разпределят между обръчите от фирми на управляващите и в партийните каси.

Този модел вече повече от 10 г. лишава българските дребни производители от достъп до информация, от държавна подкрепа и от европейско финансиране. Реформаторският блок предлага да се създаде земеделски гаранционен фонд към Банката за развитие. РБ започва инициатива за подпомагане и информиране на земеделски производители за възможности за европейско финансиране. Блокът ще създаде експертна група, която да събира, обработва, анализира и насочва към компетентните институции всички сигнали за измама и корупция с европейски средства за земеделие.

3 коментара

  • Връзка на коментара Краси Михайлова Понеделник, 14 Април 2014 17:45 публикуван от Краси Михайлова

    Тези много са си повярвали, и съм сигурна че ще клекнат на Доган

  • Връзка на коментара 54321 Понеделник, 14 Април 2014 15:50 публикуван от 54321

    Реформаторският блок не успяват да изпъкнат с генерални заключения.

  • Връзка на коментара цецко Понеделник, 14 Април 2014 15:49 публикуван от цецко

    Нямат друго какво да правят, ами заклеймяват. Двайсет години не мога да се обединят, кой от кой по-син.

Влезте, за да коментирате