Първанов: Трябва ни правителство, което да прави реформи

Вторник, 15 Април 2014 11:51 Публикувана в У нас Прочетена 841 пъти

Управляващите могат да устискат до края на мандата, но сега ни трябва правителство, което да прави реформи. Предсрочните избори може и да не станат, но те са належащи, защото имаме слаб парламент, той не работи, произвежда скандали, компрометира парламентаризма, заяви във вторник пред Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов.

"Агонията по страната е страхота. Виждам го при моите обиколки", каза още президентът между 2002 и 2012 година. Според него слабостта на партиите, подкрепящи кабинета, се отразява на правителството.

Първанов каза, че от няколко седмици е заявил искане за среща с премиера, но отговор няма. Орешарски изчезна от публичното пространство, обобщи лидерът на АБВ. Той искал да зададе на премиера принципни въпроси, свързани с разпределение на парите за общините и уволненията на хора, свързани с движението.

Част от медиите бият по нас безпощадно, защото имат политическа поръчка, каза Първаном. В отговор на въпрос, той каза, че АБВ се издържа от дарения. Нямало обаче дадени големи суми, като те били между 200 и 1000 лева.

Последно променена в Вторник, 15 Април 2014 11:59
Влезте, за да коментирате