Петьо Блъсков купи "Труд" и "Жълт труд"

Петък, 18 Април 2014 09:56 Публикувана в У нас Прочетена 975 пъти

Издателят Петьо Блъсков стана собственик на в. "Труд", с чийто бивш главен редактор Тошо Тошев беше в далгогодишен конфликт. Блъсков подписа предварително споразумение с Венелина Гочева за покупка на всекидневника "Труд“ и седмичника “Жълт Труд“, съобщи сайтът на вестника. Сделката ще бъде финализирана след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията. Тошев му пожела успех в интервю за Блиц.

Блъсков не коментира в какво финансово състояние са двата вестника, какъв е печатният им тираж, само уточнява, че засега няма да прави промени в редакционното ръководство.

От известно време текат интензивни смени на собственост или поне на имената, които се представят като имена на реалните собственици, припомня Медиапул. Само преди няколко дни Ирена Кръстева, собственик на Нова Българска медийна група, издател на вестниците "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Меридиан мач", великотърновския "Борба" и други, обяви, че продава компанията издател. Купувач е регистрираното в Ирландия само два дни преди сделката дружество "Мedia Maker Limited". Собственикът на дружеството пък е известен в радиобизнеса у нас играч - ирландецът Пади Халпени.

Преди седем години самата Кръстева купи групата вестници около "Монитор" от Петьо Блъсков, който пък ги основа, след като напусна "Пресгрупа 168 часа", първият издател на вестниците "168 часа" и "24 часа". Тогава по повод на сделката Блъсков каза, че според договора за продажбата няма да коментира финансовите параметри на сделката.

След като се раздели с вестниците около "Монитор", Блъсков се пробва в сегмента на безплатните вестници, но  отново се върна към традиционните издания.  В момента на пазара е неговият вестник "Репортер", преименуван от "Република", след като  6 месеца служителите не получаваха заплата.

Новият собственик не отговори конкретно на нито един въпрос за сделката по бТВ тази сутрин. Думите му предизвикаха смях у другите двама гости в студиото – журналистите Найо Тицин и Владо Йончев. Те откровено се подиграха с новия трудов шеф, който в характерен свой стил „пусна пердето“ и се направи, че не разбира явната ирония на колегите си.  В студиото Петьо Блъсков уточни, че фактическият купувач е синът му, а той ще е само главен редактор, което също предизвика смях в студиото.

Влезте, за да коментирате