Ръководството на "Атака" се намести в евролистите

Вторник, 22 Април 2014 14:29 Публикувана в У нас Прочетена 1444 пъти

Върлите противници на Европейския съюз от "Атака" регистрираха евролистата си в Централната избирателна комисия. Волен Сидеров ще води партийната листа за европейските избори, следван от депутатите Десислав Чуколов и Магдалена Ташева. На следващите три места са проф. Станислав Станилов, Павел Шопов и Явор Нотев. 

След като днес националистите регистрираха официално листата си в ЦИК, Волен Сидеров призна: На практика това е ръководството на партията,като подчерта, че листата е съставена от партийни активисти без външни хора. 
"Атакистът е най-точният, най-добрият боец, независимо дали бойното поле е София или Брюксел", коментира той. Сидеров прогнозира, че "Атака" ще запази досегашното си представителство в Европарламента от двама депутати. Не уточни обаче дали ще се откаже от мястото в Брюксел за сметка на следващите в листата с думите:" Битката ще покаже това". Той отново заяви, че партията му е против "гей бракове, кръвосмешения, двойни стандарти и намалени субсидии". "Искаме енергийните ни проекти да се случват, а не да бъдат спирани", добави Сидеров по отношение на "Южен поток". 
Листите си вече регистрираха другите три парламентарни партии. След ГЕРБ, водена от Томислав Дончев и  БСП - от Сергей Станишев, ДПС регистрира навръх Великден своята евролиста. Тя се води от Филиз Хюсменова, а втори е Делян Пеевски, за когото лидерът на партията Лютви Местан заяви, че може в Брюксел да покаже, че не е "сатана и злодей".Днес е крайният срок, в който ЦИК регистрира кандидатските листи за евровота. Днес е и последният ден, в който партия или инициативен комитет могат да поискат да бъде заличена регистрацията им за участие в тези избори. 
Утре в 11 часа ЦИК публично ще проведе теглене на жребия за определяне на поредните номера на кандидатските листи на регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети в бюлетината за евровота.

Последно променена в Вторник, 22 Април 2014 14:48
Влезте, за да коментирате