Драгомир Драганов с условна присъда заради алкохол

Четвъртък, 24 Април 2014 13:28 Публикувана в У нас Прочетена 1051 пъти

Проф. Драгомир Драганов от Историческия факултет на Софийския университет получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние. Историкът е бил осъден на 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, забрана да шофира в продължение на 14 месеца и глоба от 100 лв. за каране на кола в пияно състояние, съобщава вестник "24 часа". 

В началото на април Драганов, който има зад гърба си два депутатски мандата, беше хванат да шофира личния си автомобил с 2.4 промила алкохол. Полицейски автопатрул извършил проверката в района на киноцентъра "Бояна" след сигнал на граждани, че мъжът се е качил в автомобила си във видимо нетрезво състояние. Дни по-късно Драгомир Драганов заяви пред Би Ти Ви, че пил "100 грама водка с таратор, защото таратор без водка не е таратор".  После уточни, че колата била шофирана от съпругата му, а той само трябвало да я паркира. По думите му бил спрян за проверка от полицията на метри от къщата си.

 

След като ранобудните студенти по време на окупацията на Сфийския университет разпространиха в youtube запис, на който се вижда, че проф. Драганов е силно почерпен в сградата на Ректората, ръководството му наложи забележка. 

Сега, малко след като се разчу за инцидента от Софийския университет съобщиха, че проф. Драгомир Драганов излиза в пенсия от 1 юли тази година. Уточниха, че решението няма нищо общо със случилото се, а причината била навършването на пенсионна възраст. 

 

Това не е първият път, в който Драганов шофира в нетрезво състояние. Преди две години той отново бе засечен на Околовръстното в София i 1.56 промила от органите на Пътна полиция, за което получи пробация.

Последно променена в Четвъртък, 24 Април 2014 13:39
Влезте, за да коментирате