Волен Сидеров започна еврокампанията си от Москва

Събота, 26 Април 2014 06:13 Публикувана в У нас Прочетена 1409 пъти

Когато аз съм министър-председател, България ще излезе от НАТО и ще върне пълноценните отношения с Русия, заяви Волен Сидеров при награждаването си с руския орден "Звезда на отечеството" в Москва. Лидерът на "АТАКА" и водач на партийната листа за евроизборите. Отличието му било връчено от космонавта и два пъти герой на Съветския съюз Борис Волинов. Отличието на Волен Сидеров е присъдено от Горната камара на руския парламент за принос в развитието на отношенията между България и Русия. Със събитието беше открита и предизборната кампания за евровота на "АТАКА", уточняват още от партийния пресцентър.

"За мен, като български политик, е голяма чест да получа ордена "Звезда Отечества". Всъщност, с това събитие аз откривам кампанията на нашата партия за евроизборите. България ще изпрати 17 депутати в Европарламента. Аз и моите двама колеги - Десислав Чуколов и Магдалена Ташева, водим листата на нашата партия и ще бъдем глаът на тези българи, които смятат, че ЕС е структура, която трябва да се промени или да се разтури", заяви Сидеров.
За пореден път развил тезата си, че "днес ЕС е марионетка на САЩ и на това трябва да се сложи край". "Ние смятаме, че България трябва да е неутрална във военно отношение и да не членува в НАТО. Убедени сме, че България и Европа трябва да развиват приятелски културни и икономически отношения с Русия, а не да враждуват с нея", добави Сидеров.
Признаваме референдума на Крим, против санкциите срещу Русия сме, против забранителните списъци на руски политици и бизнесмени сме, повторил той позицията на партията си. "Това се разминава с официалната позиция на правителството на България, но затова пък, когато у нас има правителство на "Атака" и аз съм министър-председател, България ще излезе от НАТО и ще върне пълноценните отношения с Русия, която смятаме за братска страна", заявява Волен Сидеров.
"Скъпи приятели, приемайки високото руско отличие, искам да ви предам братски поздрави от преобладаващата част от българския народ, който обича руския народ и който помни, че от турско иго го освободи не Европейският съюз, а братска Русия. Благодаря за честта, желая успехи на руското държавно ръководство в укрепването на държавността и на братския, православен руски народ", казал още Волен Сидеров, цитиран от пресцентъра на партията си.

Последно променена в Неделя, 27 Април 2014 10:03
Влезте, за да коментирате