Костов: Реформаторите да гласуват за партиите си

Сряда, 30 Април 2014 07:52 Публикувана в У нас Прочетена 1223 пъти

Иван Костов ще гласува за Светослав Малинов, а не за Меглена Кунева, която води листата. Пред  bTV той подчерта, че по този начин не иска да всява раздор в Реформаторския блок. Костов коментира, че най-добре ще е РБ да направи кампания на всеки от своите кандидати за изборитеСпоред него РБ може да спечели две евродепутатски места, ако мобилизира всички избиратели на всички партии, които влизат в него, и ако се направят индивидуални кампании. Костов категорично отрече да има влияние върху сегашния лидер на партията Радан Кънев. 

Според Иван Костов, украинската криза създава риск не толкова за туризма или строителството, колкото за политическия живот в нашата страна. Бившият лидер на ДСБ посочи, че всички парламентарни партии са се препозиционирали на проруски позиции преди евроизборите, след като преди са били проевропейски настроени. Според него това е опит да се запазят гласове, които биха изгубили. Той смята, че има широко пространство за партии с европейски позиции. 
Бившият премиер посочи, че популисти има и в Европа, но у нас "популизмът е отказ от реформи в една ситуация, която изисква смели реформи за България". 
Според Костов при тежка дефлация и застрашени бюджетни приходи т.нар "ляв модел" у нас е невъзможен заради наличието на валутен борд и съпътстващите го ограничения върху политиката на централната банка.
Костов беше категоричен, че демографската криза е много по-сериозен проблем от външнополитическата обстановка. Костов заяви, че европейските избори няма да променят нищо по демографския въпрос и посъветва управляващите да поискат нови избори. 
"Това правителство с тази подкрепа фактически е в патова ситуация, изпълнителната власт не може да направи тези реформи, страхува се, защото няма подкрепа", допълни той.

Влезте, за да коментирате