Станишев: Българите и европейците искат да видят начело БСП и ПЕС

Четвъртък, 01 Май 2014 13:05 Публикувана в У нас Прочетена 1661 пъти

1 май е празникът на хората, на труда по целия свят. Днес в цяла Европа хора излизат по улиците за да кажат, че първи май и трудът са изключително важни за човешкото достойнство, за целостта на личността на всеки човек, лидерът на БСП Сергей Станишев на митинга на БСП, предаде БГНЕС. 1 май е празникът на хората, на труда по целия свят. Днес в цяла Европа хора излизат по улиците за да кажат, че първи май и трудът са изключително важни за човешкото достойнство, за целостта на личността на всеки човек, лидерът на БСП Сергей Станишев на митинга на БСП, предаде БГНЕС. За това и ние, социалистите сме тук на този площад, за да отправим нашите думи, емоции към всички трудови хора на България и на Европа. За разлика от друг път, сега всеки европеец и българин може да каже лично кого иска да види начело на европейското правителство. Тази партия в Европа се нарича ПЕС, а в България се нарича БСП, каза Станишев.

Вече почти година нашите представители в НС и в правителството работят за хората. Знаем, че много неща не са направени, знаем, че мизерията, болката, безработицата са още твърде високи, но в резултат на тази работа нещата започват да се променят. Няма го страхът, който душеше и бизнес, и хора, и медии, всички. Вече има предсказуема държава, която се старае да бъде най-сетна справедлива. А без справедливост, държавата не може да има никакво доверие, подчерта лидерът на БСП.Изправихме се срещу интересите на монополите. Това работи за хората и ще продължим да го правим. Знам, че има много какво още да се направи в социалната сфера, но още в първия си ден правителството приема и реализира пакет от социални мерки. Не всичко е свършено, но е много важно, че се мисли за хората, защото в картинката на десните, обикновените, трудовите хора ги няма. Не ги вълнува болката на младия човек, който получава откази за работа, не ги вълнуват пенсионерите, не ги вълнува, че много хора имат затруднения да пращат децата си на училище, затова правителството прави всичко възможно да промени тази реалност и ще я променим с ваша подкрепа, подчерта Станишев.

Предстоят ни избори и този път и в следващите седмици червеното знаме на социалистите, на социалдемократите отново се превръща в символ на надеждата за достоен живот, справедливост, социална Европа, социална България, ние доказахме за последните месеци, че можем да вършим работа за хората в техен интерес. Сега трябва да докажем, че искаме да спечелим победа, която е жизнено важна и за изпълнението на програмата на Пламен Орешарски, посочи Станишев. Той добави, че това е верният път и за България, и за Европа.

За това и ние социалистите сме тук на този площад, за да отправим нашите думи, емоции към всички трудови хора на България и на Европа. Ние не сме сами. Промяната, която искат мнозинството българи, е достойно заплащане на труда, достойни условия на труд. 10 години от нашият живот, от живота на всички европейци - ЕНП, консерваторите, десните доминират и налагат своите политики и рецепти и те се оказаха погрешни и порочни, защото решават всички проблеми на гърба на обикновените хора. Тяхната политика беше катастрофа за България, допълни Станишев.

Видяхме резултатите от социалния геноцид на Дянков. 26 млн. са безработните в ЕС, най-богатият съюз с толкова много бедни. Разликата, неравенството и в страните, и между държавите в ЕС се задълбочиха заради политиката на десните, а тя се свеждаше само до думата орязване - на социални права, на доходи, на работни места, на пари за образование и здравеопазване. Не искаме тази политика да продължи, категоричен бе Станишев. Той допълни, че на тази позиция са десетки милиони европейци. 
Изправихме се срещу интересите на монополите. Това работи за хората и ще продължим да го правим. Знам, че има много какво още да се направи в социалната сфера, но още в първия си ден правителството приема и реализира пакет от социални мерки. Не всичко е свършено, но е много важно, че се мисли за хората, защото в картинката на десните, обикновените, трудовите хора ги няма. Не ги вълнува болката на младия човек, който получава откази за работа, не ги вълнуват пенсионерите, не ги вълнува, че много хора имат затруднения да пращат децата си на училище, затова правителството прави всичко възможно да промени тази реалност и ще я променим с ваша подкрепа, подчерта Станишев.
"Напред към справедлива България, напред към социална Европа, това е не само мечта, тя е възможна и ние с вашата подкрепа ще я реализираме в ЕП, в ЕК, в Европейския съвет и България ще бъде най-сетне страна уважавана, достоен член на ЕС, защото имаме партньори, които ни разбират, чуват и подкрепят. Победа!, завърши словото си Станишев.

Последно променена в Четвъртък, 01 Май 2014 13:41

2 коментара

 • Връзка на коментара Благовест Цветанов Петък, 02 Май 2014 02:05 публикуван от Благовест Цветанов

  „Червеното острие Манолова е известна с това, че охотно подкрепя всякакви лобистки поръчки. Именно от нея е внесена през 2006 г. скандалната поправка „Ванко 1“, благодарение на която осъденият за сводничество Иван Главчев излезе на свобода.
  Славата й на депутатка, която прокарва без да се свени корпоративни и лични интереси в парламента, се затвърди покрай близките й връзки с мутрите Ангел Христов и Пламен Галев от Дупница. Именно Манолова урежда двамата да поемат охраната на ТЕЦ „Бобовдол“ през 2006 г. Тогава тя получи прозвището „сестра Галева“.

  Сегашният й партньор Найденов се гласеше за министър на отбраната още през 2005 г. при първия кабинет на Сергей Станишев, който тогава бе бламиран. През 2008 г., когато Румен Петков подаде оставка от поста вътрешен министър, на Найденов му бе обещано да стане шеф на МВР, но пак не му провървя и този път бе изпреварен от Михаил Миков.
  Съмнителните брачни връзки в новия кабинет не се изчерпват само със Стоянович и Андреева. Министърът на околната среда Искра Михайлова е жена на Станислав Копаров – клиент през последните години на Софийския градски съд.

  Той пък е шеф на Агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ до 4 декември 2003 г. Назначен е от квотата на ДПС, но след скандал е уволнен по настояване на Симеон Сакскобургготски.
  Срещу Копаров, който в онези години остава на свобода срещу 5000 лв. гаранция, се водят две дела. По първото той беше осъден през 2008 г. на 5 години затвор. През миналата година обаче Апелативният съд върна делото в Градския съд и засега то е в задънена улица. По второто дело е привлечен под отговорност като съучастник на Мирчо Циганина в грандиозния процес за източването на държавни резерв.

  Самата Искра Михайлова по онова време е работила в една от най-скандалните фирми – „БГ Снакс“, собственост на Тодор Ангелов, брат на Кирилка Ангелова, която е шеф на сдружението на ДПС – „Толерантност“.
  В същата фондация навремето работи като шеф и самата Михайлова. Оттам започва и нейният възход в политиката, като достига до поста заместник-министър на регионалното развитие по времето на НДСВ. Основна заслуга в нейното назначение, според запознати, има сегашният лидер на ДПС Лютви Местан….Новият министър на правосъдието Зинаида Златанова е близка дружка не с кого да е, а със съпругата на Сергей Станишев Моника Йосифова. Тя е била управител на акционерно дружество “Юропроджектс пойнт”, което участва в „Консорциум за диалог с администрацията“ създаден от Моника.
  През 2007 г. въпросният консорциум печели обществена поръчка за 1 милион лева от министерството на държавната администрация при тройната коалиция за популяризиране на европрограмите.

  Семейно Златанова също е подсигурена, защото неин баща е Камен Велев, бивш заместник-министър на образованието в кабинета на НДСВ, а впоследствие е един от учредителите на партията на Миглена Кунева. Когато тя става комисар в Брюксел през 2007 г. се намесва грубо в организирания конкурс за шеф на Информационния център на Европейската комисия в София парашутира Златанова там със статут на европейски чиновник и заплата от много хиляди евра на месец. Там пък избухва скандал, в който бе замесена новата шефка на правосъдието. Името й се свързваше с фирми, които източваха средствата, отпускани от ЕС за превод на европейските закони на български. Всичко бе потулено от самата Кунева, която изтегли Златанова отново в страната.

  Странните врътки във властта обаче не се изчерпват с тайните брачни и приятелски връзки в кабинета на новата Тройна коалиция. „… какво да кажем за Г-н Вигенин?

 • Връзка на коментара Avatar Четвъртък, 01 Май 2014 16:54 публикуван от Avatar

  От Фейсбук:

  ПОМНИМ ЛИ 1 МАЙ 1986? Знаем ли последиците?
  България се нарежда на пето място по заразеност от радиация. На първо място сме в Европа по ракови заболявания. Голяма част от болните са млади хора и деца, които страдат от болести, нетипични за възрастта им, включително и психически.
  Само няколко дни след аварията в Чернобил, хиляди българи са били по улиците на първомайска манифастация. Повечето от тях са водели и децата си, за да са закърмени още от малки с обич и вярност към партията. За лош късмет, точно в този ден валял проливен дъжд, който бил радиоактивен и не само намокрил хората, ами напоил с отрови почвата в България.
  В резултат от това, реколтата от плодове и зеленчуци била огромна. Хората се радвали колко големи марули са отгледали. Естествено в този момент те не са знаели, че тази храна е отровна и в никакъв случай не трябва да се консумира.
  Другарите от партията обаче били наясно с това и се хранели само с най-доброто, което било доставяно специално за тях от най-далечните краища на света. В същото време успокоявали народа, че няма причини за паника.
  Само след една година у нас имало бум на абортите. По неофициални данни те са около 2000. Една част от тях са били спонтанни, но повечето били умишлени, защото хората се притеснявали, че може да им се роди увредено дете.
  България се нарежда на пето място по заразеност от плъзналата радиация. На първо място сме в Европа по ракови заболявания. Голяма част от болните са млади хора и деца, които страдат от болести, нетипични за възрастта им, включително и психически.
  http://svetovnizagadki.com/manifestaciq-pod-chernobilskiq-dujd/
  http://svetovnizagadki.com/jertvite-sled-chernobil/

Влезте, за да коментирате