Колев: Г-н Бареков влиза в Европарламента, БСП-ГЕРБ с паритет

Събота, 03 Май 2014 10:03 Публикувана в У нас Прочетена 1770 пъти

Има приблизителен паритет Според нашите изследвания БСП леко води, но де факто това е паритетмежду двете основни противостоящи политически сили - БСП и ГЕРБ. На трето място е ДПС, на четвърто място е господин Николай Бареков. Това са четирите партии, които до голяма степен може с голяма доза да смятаме, че ще влязат, заяви шефът на "Медиана" в предаването „Тази събота” на бТВ.

Има още две партии, които са на ръба – Реформаторският блок и НФСБ, смята още Колев.
Той подчерта, че общо за Европа кой ще влезе в Европарламента е „въпрос с повишена трудност" и добави: „Нещата са много сложни. Събитията в Украйна ще решат до голяма степен кой ще влезе в Европарламента.Колев твърди, че украинската криза, кризата във взаимоотношенията Русия – САЩ, Русия – ЕС, ЕС – Русия до голяма степен ще дадат отражение на тези избори.
До голяма степен зависи какво ще се случва оттук нататък в Украйна. Това не е страничен проблем. Този въпрос поставя много сериозни въпроси за европейското бъдеще на ЕС, на България.”
„Какво ни влияе – изключително много. Наистина непрекъснато се мисли едва ли не тези избори като някакви предпредсрочни парламентарни избори, нещо, което няма никакво отношение към света, към останалите неща", каза Колев. 

Последно променена в Събота, 03 Май 2014 10:25
Влезте, за да коментирате