Сидеров поиска България да излезе от НАТО

Неделя, 04 Май 2014 09:13 Публикувана в У нас Прочетена 1404 пъти

ПП "Атака" настоя българското правителство незабавно да излезе с официална позиция по повод на "военната агресия на режима в Киев срещу собствения му народ", се посочва в съобщение от пресцентъра на партията.

Партията настоява председателят на парламента Михаил Миков да свика извънредно заседание в понеделник, 5 май."Атака" призова и президента Плевнелиев да свика КСНС възможно най-скоро и България да излезе с ясна позиция за случващото се в Украйна, се казва в съобщението.
Според лидера на партията Волен Сидеров е наложително България да осъди действията на властите в Киев. Той твърди, че правителството ни трябва да настоява Европа да направи същото.
"Правителството в Киев избива собствените си граждани. Това категорично трябва да получи осъдителна оценка от българското правителство, а и от европейската общност. Трябва да бъде изолирано правителството в Киев, да сдаде властта, там да се направят свободни парламентарни избори, а не президентски, и демократично да се избере ново правителство", заяви пред Дарик радио лидерът на партия "Атака".
"За съжаление не виждам никакви реакции до момента - нито от премиера, нито от президента, председателят на Народното събрание не са изказали позиция. Нещата са много тревожни. Да не забравяме, че броени дни след като вицепрезидентът Джо Байдън беше в Киев и шефът на ЦРУ лично, т.е. имаме една абсолютно инспирирана отвън провокация в Киев. Това трябва да бъде посочено и осъдено. Аз вече виждам как НАТО - в лицето на своя заместник главен секретар, казва ясно, че Русия вече е враг на НАТО. В тази връзка моят въпрос към премиера, военния министър, президента е: България враг ли е на Русия? Потвърждават ли тези думи на зам. главния секретар на НАТО?", пита Сидеров. Той допълни, че според него страната ни трябва да започне да прави постъпки за излизане от военния блок НАТО.
Междувременно стана ясно, че Горната камара на руския парламент - Съветът на федерациите - отрече да е давала държавен орден на Волен Сидеров, както твърди пресцентърът на партия "Атака".
Междувременно стана ясно, че орденът "Звезда Отечества”, с връчването на който националистът откри предизборната си кампания от Москва, не е държавно отличие, а обществено отличие, както показа разследване на "Господари на ефира". Това означава, че руският парламент няма правомощията да връчва „Звезда Отечества”, потвърди говорител на Съвета на федерациите. Такъв орден можел да се купи и по интернет.

Влезте, за да коментирате