Татяна Дончева: БСП и ГЕРБ работят в симбиоза

Четвъртък, 06 Юни 2013 13:25 Публикувана в У нас Прочетена 1063 пъти
Татяна Дончева Татяна Дончева

БСП и ГЕРБ работят в една много добра симбиоза. Това твърдение разви Татяна Дончева, лидер на „Движение 21” и член на БСП, по Нова телевизия. Според нея правителството е излъчено от семейния кръг Станишев, групировката ТИМ и кръга „Монтерей”.  "Към момента е жертван Цветанов. Те се надяват, че това ще омиротвори нещата и че ще могат през този екип да правят каквото си искат. В един момент обаче, ако се окаже невъзможно удържането на нещата, е възможно задкулисните играчи да жертват и Бойко Борисов", прогнозира Дончева.

Дончева коментира, че вътре в БСП има силно недоволство срещу лидера Станишев. "Този кабинет дойде с много  въпросителни, че зад него се крият задкулисни интереси и договорки, които нямат общо с никакви обещания", каза Дончева, която се смята за близка до бившия президент Георги Първанов. Неотдавна тя бе засечена да обядва с него.

Според нея лидерът на БСП налага под формата на гражданска квота един чисто приятелски семеен кръг. 

По думите на Дончева новият шеф на МВР Цветлин Йовчев е от „квотата на „Монтерей” през кръга на Драшков и на ТИМ, назначение на Делян Пеевски от ДПС.

На въпрос дали съществуват различни квоти на министрите в новия кабинет, Дончева коментира, че не вижда лична квота на премиера Пламен Орешарски с изключение на министъра на финансите Петър Чобанов.Пламен Орешарски

Според нея кръгът "Монтерей" и ТИМ са се намесили решаващо в сферата на сигурността, а в тъй наречените ресурсни ведомства са се спрели на подходящи кандидати, с които могат да си правят, каквото си искат, или които са техни служители.

"Аз нямам съмнения нито в икономическата експертиза на Пламен Орешарски, нито в добрите му намерения. Имам съмнения обаче, че прояви прекалено голяма безхарактерност, когато позволи да го превърнат в четец на списък с министри и да му наложат дори секретарки и началници на кабинета", каза Татяна Дончева.

Последно променена в Събота, 08 Юни 2013 08:21

1 коментар

  • Връзка на коментара Вяра Петък, 07 Юни 2013 13:33 публикуван от Вяра

    Намирам, че е странно и неуместно точно Дончева да говори за задкулисни интереси и договорки, със всичките игрички, с които изкара Ванко 1 от затвора, при условие, че самата тя е била част от БСП, а и както в статията все пак се изтъква - "се смята за близка до бившия президент Георги Първанов" и "неотдавна бе засечена да обядва с него". Та не върви точно такъв човек да тръгва да ми обяснява за интереси и задкулисни машинации. Аз поне не бих могла да се доверя на нито една от думите и.

Влезте, за да коментирате