БДЖ подари на деца в неравностойно положение вълшебно пътешествие с парен локомотив

Понеделник, 02 Юни 2014 15:58 Публикувана в У нас Прочетена 1160 пъти
Вилма Начева: Този огромен празник, това вълшебно пътешествие за децата, които нямаше да получат подарък. Това са дечица от социално слаби семейства, без възможности. Те са деца с доказан успех в учебно-възпитателния процес, всички са отличници. Децата бяха много щастливи и впечатлени от всичко. Ще бъде много хубаво, ако има възможност тази инициатива да продължи.   Вилма Начева: Този огромен празник, това вълшебно пътешествие за децата, които нямаше да получат подарък. Това са дечица от социално слаби семейства, без възможности. Те са деца с доказан успех в учебно-възпитателния процес, всички са отличници. Децата бяха много щастливи и впечатлени от всичко. Ще бъде много хубаво, ако има възможност тази инициатива да продължи. Снимка: АSAR 11 PR&Consulting

На 01 юни - Международният ден на детето, подари на деца в неравностойно положение от София и Горна Малина едно незабравимо пътуване с парен локомотив, с клоуни и принцеси, с много подаръци, лакомства и изненади. Инициативата беше осъществена със съдействието на  Дирекция „Социални дейности” към Столична община и кмета и администрацията на Община Горна Малина.

В атракционния влак пътуваха 56 деца от столични Домове за деца, лишени от родителска грижа и техните възпитатели, както и 16 деца от социално слаби семейства от община Горна Малина. 
Представители на БДЖ посрещнаха своите малки гости на първи перон на Централна гара. Георги Георгиев, управител на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД поздрави малчуганите от името на Християн Кръстев, изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД: „Скъпи деца, за мен е чест да ви поздравя в дена на вашия празник. Международният ден на детето е най-слънчевият и жизнерадостният празник, защото е посветен на вас. Нека радостта, светлината и усмивките от празничния ден изпълват всеки миг от вашето детство”.

 

Детският влак  пътува по маршрут София – Своге – София. По време на пътуването децата получиха подаръци и лакомства, а като на всеки празник имаше принцеси, клоуни и много любими  куклени герои – Лиско, Мишелето, Патето и Папагала.

 

Вилма Начева, педагогически съветник от СОУ „Христо Ботев” Горна Малина, благодари на организаторите за „Този огромен празник, това вълшебно пътешествие за децата, които нямаше да получат подарък. Това са дечица от социално слаби семейства, без възможности. Те са деца с доказан успех в учебно-възпитателния процес, всички са отличници. Децата бяха много щастливи и впечатлени от всичко. Ще бъде много хубаво, ако има възможност тази инициатива да продължи”.

 

Третокласникът Лилян, от Горна Малина беше най-впечатлен от ескалаторите на Централна гара, а за осемгодишната Анелия, която мечтае да стане дизайнер, най-интересни са били клоуните и принцесите. 6 годишната Никол, която за пръв път пътува с влак, пожела на всички деца: „Да са живи и здрави, много късмет!” и сподели: „Най интересно ми беше, когато с приятелите ми си направихме снимки заедно пред влака”. Моника, която е на 5 години и половина, благодари на чичковците и леличките от БДЖ: „Много хубав празник във влака, благодаря, че ни забавляваха”, а на всички деца пожела: „Честит ден на детето!”.

Последно променена в Понеделник, 02 Юни 2014 16:08
Влезте, за да коментирате