Борислав Гуцанов: Коалиционните отношения на БСП с ДПС са изчерпани

В момента не е здравословно БСП да има отношения с ДПС. Призивите на Борисов за намеса на МВФ са детински и несериозни
Петък, 04 Юли 2014 01:58 Публикувана в У нас Прочетена 2660 пъти
Борислав Гуцанов заяви, че най – важното в момента е осигуряването на политическа стабилност и това не е измислено от ДПС и техния лидер. Той беше категоричен, че обвиненията към БСП, че когато управляват социалистите винаги има проблем с банковата система са абсолютно несериозни. Според него лидерите на опозицията са изиграли голяма роля в подклаждането на истерията. Борислав Гуцанов коментира и призивите на Бойко Борисов за намесата на МВФ, определяйки ги като детински и несериозни.   Борислав Гуцанов заяви, че най – важното в момента е осигуряването на политическа стабилност и това не е измислено от ДПС и техния лидер. Той беше категоричен, че обвиненията към БСП, че когато управляват социалистите винаги има проблем с банковата система са абсолютно несериозни. Според него лидерите на опозицията са изиграли голяма роля в подклаждането на истерията. Борислав Гуцанов коментира и призивите на Бойко Борисов за намесата на МВФ, определяйки ги като детински и несериозни. Снимка: http://www.novini.bg/news/

На 02 юли 2014 г., Борислав Гуцанов, народен представител от ПГ на КБ и председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление в НС, разговоря с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”

Още от самото начало на разговора, възникна въпроса защо социалистите са се съгласили да управляват заедно с ДПС. На този въпрос Борислав Гуцанов отговори, че това е нямало как да се избегне по чисто математически причини, защото най – важната задача през миналата година е била да се отстрани ГЕРБ от управлението. Той продължи, че тогава БСП е постъпила държавнически и сега също постъпва държавнически, защото се отказва доброволно от управлението в името на това да се намери съгласие.

 

Депутатът от КБ подчерта убеждението си, че действията на БСП  имат огромно влияние върху държавата, върху начина на мислене на политиците и върху бъдещето. Друга партия не би направила така жертва в името на държавата с ясното съзнание защо се прави.

 

Борислав Гуцанов беше категоричен, че на този етап коалиционните отношения между БСП и ДПС са изчерпани. Той продължи, че в момента не е здравословно за БСП да има отношения с ДПС. Според него в момента ГЕРБ и ДПС са се прегърнали и това личи ясно от поведението им в пленарна зала.

 

На въпроса дали от БСП са изплашени от заканите на Бойко Борисов за война и реваншизъм до дупка,  Борислав Гуцанов отговори, че лично той не може да бъде уплашен от репресиите на ГЕРБ, но те не водят до нищо добро. (Борислав Гуцанов беше арестуван по време на една от най-шумните акции на МВР, когато вътрешното министерство беше под ръководството на Цветан Цветанов. В типичния стил Борисов – Цветанов, арестът на Гуцанов беше наречен Операция „Медузите“. Впоследствие той осъди държавата в Страсбург по този повод. Б. ред.).

 

Председателят на Комисията по регионална политика и местно самоуправление в НС заяви, че е много важно министерствата да продължат да работят, а не служителите в тях да се ослушват кой ще бъде следващият управляващ. Именно затова има закон, който гарантира, че държавните чиновници няма да бъдат уволнявани от всеки следващ управляващ. Самият факт, че държавата се е справила с тежката ситуация около банковата криза показва, че Министерски съвет е на мястото си, както и партията мандатоносител.

 

Борислав Гуцанов заяви, че най – важното е осигуряването на политическа стабилност и това не е измислено от ДПС и техния лидер. Той беше категоричен, че обвиненията към БСП, че когато управляват социалистите винаги има проблем с банковата система са абсолютно несериозни. Той продължи, че ако не е била БСП на власт и не са били адекватните действия на кабинета и на политическото ръководство на БСП, е можело да се стигне до много сериозни последствия в държавата, но всичко е било овладяно бързо.

 

Освен това, според него лидерите на опозицията са изиграли голяма роля в подклаждането на истерията. Борислав Гуцанов коментира и призивите на Бойко Борисов за намесата на МВФ, определяйки ги като детински и несериозни. Депутатът от КБ изрази надежда избирателите да не се подведат по говоренето и заплахите на лидера на ГЕРБ, а да помислят какво реално може да се случи.

 

В заключение, Борислав Гуцанов заяви, че фактът, че всички коментират БСП, е показателен какъв фактор е партията. Той продължи, че пленумът в събота ще даде отговор на по – голямата част от въпросите.

 

Аз съм категоричен, че трябва да има промени в Изпълнителното бюро и съм го заявил още първата седмица след евроизборите и смятам, че това нещо ще се случи в събота”, завърши той.

Последно променена в Петък, 04 Юли 2014 02:12
Влезте, за да коментирате