Френският посланник ще говори за европейското бъдеще на Балканския полуостров

Оригинално оформена покана на български и английски език кани на лекцията на стожера на франкофонията
Понеделник, 17 Ноември 2014 14:12 Публикувана в У нас Прочетена 1049 пъти
Оригинално оформена покана български и на … английски език кани на лекция на посланника на Р. Франция на тема: „Европейското бъдеще на Балканите“. Оригинално оформена покана български и на … английски език кани на лекция на посланника на Р. Франция на тема: „Европейското бъдеще на Балканите“.

Атлантическият клуб и посолството на Френската република разпространиха покана за лекция на френския посланник – Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан. Темата на лекцията е повече от интригуваща – „Европейското бъдеще на Балканите“.

Гледната точка на Франция по този въпрос е повече от интересна, особено като се има пред вид фактът, че вече беше обявено, че по време на мандата на сега избраните Европейски парламент и Европейска комисия няма да стенем свидетели на никакво разширяване на Европейския съюз.

 

Друг интересен момент е фактът, че оригинално оформената покана за събитието е на български и на … английски език. Въпреки огромните инвестиции на Франция в различни аспекти на франкофонската културна политика става очевидно, че в Париж са на път да проговорят английски в името на по-прагматични цели. Впрочем, от поканата лъха на прагматизъм и поради сериозното присъствие на логата на спонсорите на мероприятието.

 

По-долу привеждаме пълния текст на официалната покана за лекцията на Н. Пр. посланникът на Франция:

 

Уважаеми колеги и приятели,

 

Президентът на Атлантическия клуб в България д-р Соломон Паси съвместно с Българския дипломатически институт, Посолството на Франция в София и Френския институт в България имат удоволствието да Ви поканят на публична лекция на Посланика на Френската Република в България Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан на тема „Европейското бъдеще на Балканите”.

 

Събитието ще се проведе на 19-ти ноември 2014 г. (СРЯДА) във Френския институт в България (Пл. „Славейков” 3, гр. София), от 11:00 часа.

 

Приложено Ви изпращаме покана за лекцията.

 

Поздрави, Екипът на Атлантическия клуб

Последно променена в Понеделник, 17 Ноември 2014 14:36
Влезте, за да коментирате