Печат на тази страница

Питай депутатите on-line

Понеделник, 17 Ноември 2014 16:32 Публикувана в У нас Прочетена 864 пъти
Оценете
(11 гласа)
Платформа за разговор между граждани и народни представители Платформа за разговор между граждани и народни представители Снимка:ИМП

Иновативна платформа за разговор между гражданите и народните представители създава екипа

на Института за модерна политика, съобщиха от пресофиса на организацията. Порталът http://pitai-deputatite.com/  е реализиран по подобие на световната инициатива "Parliament Watch", която позволява директен контакт между избраници и избиратели в неформална онлайн среда. До момента в тази инициатива са се включили редица държави като Франция, Ирландия, Австрия, Люксембург, Гърция, Тунис, Малайзия, а вече и България.

"Как работи „Питай депутатите“? Ние правим профили на всички народни представители и настойчиво ги подканяме да се възполват от тях. Вие ги питате, а те отговарят. Всичко става публично и пред очите на широката общественост. На базата на отговорите Институтът за модерна политика изготвя анализ за това кой депутат е най-отворен към граждански контрол. И докато народните представители правят парламентарен контрол върху министрите само в петък, вие можете да осъществявате граждански контрол върху депутатите всеки ден, седем дни в седмицата 365 дни в годината!", информират на сайта на инициативата от ИМП.

Институтът за модерна политика гарантира, че профилите, на които се задават въпроси, са предадени лично на съответните народни представители. „Питай депутатите“ осигурява публичност като с подкрепата на медийните си партньори Института за модерна политика регулярно ще разпространява до медиите както индекси за прозрачност на депутатската работа, така и по-важни отговори на поставените от вас въпроси.

От Института за модерна политика заявиха, че вече има постъпили въпроси до народни избраници. Две са постъпилите питания до председателя на парламента г-жа Цецка Цачева, два са и въпросите до съпредседателя на "Патриотичния фронт" г-н Красимир Каракачанов. По един въпрос има отправен към народните представители Ангел Найденов от "БСП лява България", Велизар Енчев от "Патриотичен фронт" и към бургаските депутати от ГЕРБ Иван Вълков и Диана Йорданова.

Андриан Боянов

Андриан Боянов e юрист, участник в управителните органи на някои от активните неправителствени организации, борещи се за върховенство на закона,съхраняването на демократичните ценности и наблюдение на изборния процес. На 24г. неженен. Андриан Боянов е адвокат в Софийска адвокатска колегия, кантора „Беров, Боянов, Гогов и партньори“.

Влезте, за да коментирате