Противоречивият Флоров поема ДАИ

Сряда, 19 Ноември 2014 15:28 Публикувана в У нас Прочетена 577 пъти
Срещу Станимир Флоров е образувано досъдебно производство и тече разследване Срещу Станимир Флоров е образувано досъдебно производство и тече разследване www.politika.bg

По данни на някои от водещите национални телевизии, разследваният за подкуп Станимир Флоров е най-вероятният ръководител на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Номинацията му е направена от транспортния министър Ивайло Московски, ползващ се с голямо доверие на Б.Борисов. 

На 19 април 2013 г. бившия директор

на ГДБОП  и стар семеен приятел на Ц.Цветанов, Станимир Флоров беше отстранен, докато траеше проверка на прокуратурата по образуваното срещу него досъдебно производство.

Прокуратурата бе категорична, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай. Материалите са за разработка под кодовото име "Араби", в което фигурира името на Станимир Флоров още от 1998 - 1999 година. Има материали и за дело за оперативна разработка "Алчния", където Флоров е поставен и на оперативно наблюдение под псевдонима "Високия", свързан с корупция, наркотрафик и контрабандни канали. Тази разработка е направена през 2002 година.

По данни на служители на министерството на транспорта предложението на министър Московски е внесено в Министерския съвет с мотива, че в ДАИ има много случаи на корупционни практики, които Флоров, като специалист, може да прекрати.

Андриан Боянов

Андриан Боянов e юрист, участник в управителните органи на някои от активните неправителствени организации, борещи се за върховенство на закона,съхраняването на демократичните ценности и наблюдение на изборния процес. На 24г. неженен. Андриан Боянов е адвокат в Софийска адвокатска колегия, кантора „Беров, Боянов, Гогов и партньори“.

Влезте, за да коментирате