Браншови организации срещу назначението на Бранимир Ботев за зам.министър на туризма

Вторник, 25 Ноември 2014 20:20 Публикувана в У нас Прочетена 638 пъти
Браншовите организации го обвиняват в лобизъм и некомпетентност. Браншовите организации го обвиняват в лобизъм и некомпетентност. Снимка: bnt.bg

Със съвместна декларация четири от водещите в туристическия бранш организации - Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти (АБТТА), Българска Асоциация на Туристическите Агенции (БАТА), Българска Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация (БХРА) и Българска Асоциация за Алтернативен туризъм (БААТ), изразяват категоричното си несъгласие с назначаването на Бранимир Ботев за зам.министър на туризма. 

Исканията на браншовиците са : „За министър на туризма да бъде номиниран човек, необвързан с корпоративни интереси, образован и енергичен, разумен и диалогичен.  Да има визия и решителност за провеждане на политика за категорично разграничаване с политиката на управление на туризма през последните 15 месеца, за налагане на България като целогодишна туристическа дестинация, работейки в тясна връзка с браншовите организации; за превръщане на родните курорти в желани и предпочитани от българските туристи. За заместник - министри  да бъдат издигнати професионално подготвени и компетентни експерти с конкретен опит  в туристическата индустрия, разграничаващи се от практиката на управление на туризма през последните 15 месеца и подкрепени от браншовите организации, регистрирани в Националния туристически регистър.“

От декларацията става ясно, че браншовите организации не биха подкрепили  в бъдещето ръководство на туристическата администрация и заместник-министри от кабинета "Орешарски" и кабинета "Близнашки".

До подаването на оставката на Бранимир  Ботев, организациите преустановяват взаимоотношенията си с Министерството на туризма и оттеглят своите експерти и представители от всички работни групи и  консултативни съвети, в които участват представители на министерството.

Влезте, за да коментирате