Печат на тази страница

Бойко Ноев удовлетворен от позицията на правителството

Петък, 05 Декември 2014 18:29 Публикувана в У нас Прочетена 572 пъти
Оценете
(4 гласа)
Ексвоенният министър за действията на МС. Ексвоенният министър за действията на МС. Снимка: bgonair.bg

Най-важното в сложната картина, която се очерта след турската декларация на президента Путин за спирането на „Южен поток” е, че българското правителство зае вярната позиция. То потвърди, че България е част от Европа, а не от Евразия. Това каза в интервю за Агенция „Фокус”, Бойко Ноев - министър на отбраната в служебното правителство на Ренета Инджова и в правителството на Иван Костов, заместник-министър на отбраната в правителството на Любен Беров и бивш посланик в НАТО, Белгия и Люксембург. 

„В 25-годишната история на независимото и демократично развитие на страната, след Косовската криза, това е вторият случай в който геополитическата принадлежност на България се поставя на сериозно изпитание. Вече малцина си спомнят какво се изля тогава върху правителството на Демократичните сили. То обаче защити националния интерес с поглед в бъдещето, пребори се и България получи стратегически преимущества-възстанови геополитическата си принадлежност, стана член на евроатлантическата общност, на ЕС. Днешната ситуация по същество е много подобна”, допълни още Бойко Ноев.

 

http://focus-news.net/news/2014/12/05/1997523/boyko-noev-balgariya-potvarzhdava-geopoliticheskata-si-prinadlezhnost.html

Влезте, за да коментирате