КТБ е жертва на ДПС, според Ц.Василев

Сряда, 10 Декември 2014 17:54 Публикувана в У нас Прочетена 952 пъти
Краят на КТБ е в резултат на комплот. Краят на КТБ е в резултат на комплот. Снимка: vassilev.bg

"Корпоративна търговска банка" АД е жертва на една позорна кампания, организирана от политико-икономическия кръг на ДПС. Целта на кампанията беше да доведе банката до изкуствена несъстоятелност, за да се придобият активите й на атрактивни цени, както и да се стопят няколко дълга." заяви Цветан Василев в интервю за немския вестник "Ханделсблат”.

Според казаното от Василев това се случва благодарение на политици и ключови фигури от българската прокуратура, които обслужват частни интереси.

"Като едноличен собственик на най-големия акционер в банката съм предприел правни действия срещу незаконното отнемане на лиценза на КТБ АД. "Корпоративна търговска банка" АД никога не е имала проблем с ликвидността. Въпреки масираната кампания срещу КТБ АД през последните години, тя е обслужвала компании, чиято годишна EBITDA надхвърля 240 милиона евро.", продължи Василев.

Попитан за обвиненията в кражба, той отоговри следното: "230 млн евро са останали в КТБ АД по сметките на фирми, свързани с мен. Няколкостотин хиляди евро са по личните сметки на мен и моето семейство."

"Краят на КТБ АД е в резултат на комплот”, обобщава Василев, добавяйки, че Българската централна банка (БНБ) и правителството са позволили да се злоупотреби и с информация относно сметките на клиентите. "Имена и състояния на сметки станаха публични без съгласие на клиентите и въпреки че това е незаконно. В допълнение, на кредитополучателите не им беше разрешено да покриват своите вноски с депозитни средства от сметките им", коментира мажоритарният акционер на банката.

Автор: Хаштаг-BG

Последно променена в Петък, 12 Декември 2014 15:14
Влезте, за да коментирате