Брюксел одобри средствата за новата ОП „Транспорт”

Четвъртък, 18 Декември 2014 21:50 Публикувана в У нас Прочетена 717 пъти
Струма, Хемус и метрото са приоритет. Струма, Хемус и метрото са приоритет. Снимка: БГ Нес

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е информирал премиера Бойко Борисов, че е дадено одобрение за новата ни Оперативна програма "Транспорт".

 Борисов съобщи подробности пред журналисти в Брюксел, откъдето отправи и кратко обръщение към Реформаторския блок за отношенията в коалицията: 

800 милиона евро за пътища - това са Струма, Хемус, тунелът под Шипка, метрото 400 милиона евро и милиард и 600 милиона лева за железници. Сиреч, само за тези няколко десетина дни работа, можем да кажем, че близо 4 милиарда лева днес само отиват в инфраструктурата на България и мисля, че резултатите са повече от ясни, ако на някой в София не му харесва това, да заповяда да протестира.

Искам само да помоля реформаторите и другите колеги, с които работим, да отчитат колко много неща се направиха и да не се подвеждат по лобистки. Повтарям, по лобистки, чисто лобистки интереси и да объркват държавата. Много съм сериозен, много съм отговорен, ако някой някъде от моите хора прекали, го пращам да се извини, но в случая са изцяло грешка и ги моля да се поправят. 

Автор: Диана Чепишева

Източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате