Промени в сектор „Сигурност“

Понеделник, 22 Декември 2014 17:06 Публикувана в У нас Прочетена 710 пъти
Борисов цели по-голям респект към МВР. Борисов цели по-голям респект към МВР. Снимка: razkritia.com

Промените в сектор „Сигурност” са задължителни. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, стана ясно от публикуваната стенограма на днешното заседания на Министерски съвет. Премиерът Бойко Борисов даде подкрепата си за обсъждани от ръководството на МВР промени в системата, които да доведат до намаляване на администрацията и увеличаване на оперативния състав. „Хората не изпитват респект, като знаят, че излезли, пили или си говорили по телефона, или без колан, или с технически неизправен автомобил, знаят, че с 20 лева или с Х лева ще се оправят. Това не е никакъв респект. По-добре да знаят, че някъде в София или някъде в града може да попадне на такъв оборудван автомобил и спасение няма. Убеден съм, че респектът ще е в пъти, пъти, пъти по-голям. Защото там няма оправяне – камерата те снима, полицаят се снима”, обясни Борисов по време на заседанието на МС.

„Само трябва да внимавате и много добре да се напише – да не стане като на Кулата, където обръщаха камерите, за да следят тавана, си спомням, преди години. Да не стане, че точно като го спрял, камерата килнала и снимала малко настрани. Така че мислете, защото са страшно изобретателни”, допълни министър-председателят.

„Пълна подкрепа ще имате”, каза още премиерът на вътрешният министър Веселин Вучков. „Тези две-три неща плюс съкращенията или по-точно преобразуването на бройки – да отидат по селата да пазят хората, това е в програмите на всички партии, които подкрепят кабинета. Нито едно от нещата, които каза, съм убеден, че няма да срещне съпротива в парламентарните групи, защото са правилни неща и съм ги слушал и от други. Затова само технически си извърви пътя, събери после браншови организации, с Московски – в транспорта, направете заедно мероприятия, за да се обясни всичко това”, уточни Бойко Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"

Влезте, за да коментирате