Прокуратурата повдигна обвинения на биячите на 16-годишния младеж от Пловдив

Понеделник, 05 Януари 2015 16:39 Публикувана в У нас Прочетена 634 пъти
Четирима са привлечени като обвиняеми. Четирима са привлечени като обвиняеми. Снимка: БГ Нес

Прокуратурата повдигна обвинения на четирима във връзка със случая с пребития 16–годишен младеж в Пловдив по време на сбиване на футболни агитки. Това съобщи за Радио ''Фокус'' - Пловдив Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура. 

Обвиненията са за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди, в съучастие. Законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 10 години за това деяние, като по отношение на непълнолетните наказанието по закон се редуцира в лишаване от свобода до 3 години. В хода на разследването досега е установено, че автори на деянието са Георги Иванов, на 19 години, Виктор Радев на 16 години, Васил Миткулев, на 19 години и Николай Петров, на 17 години. 

Обвиненията засега са работни, каза прокурор Илиев. Активно се работи по случая. Разследването продължава и се очаква развръзка в близките дни. Засега в ареста остават седем души. Засега причината за сбиването е необходимостта от това футболните агитки да се разправят помежду, доколкото това може да бъде логична причина, каза Атанас Илиев .

Източник: Агенция „Фокус”

Влезте, за да коментирате