Скандални разкрития за Авиоотряд 28

Петък, 07 Юни 2013 09:31 Публикувана в У нас Прочетена 882 пъти

Бойко Борисов като премиер е използвал военните хеликоптери "Кугър" като таксита, обяви по Тв7 депутатът от „Атака” Венцислав Лаков. "Ген. Тодор Коджейков, шефът на НСО, лично е поръчвал машините на ген. Симеон Симеонов - командващия ВВС", заяви той.

Лаков твърди, че е вярна информацията за изнесените от Борисов милиарди в чужбина с Авиоотряд 28. "Лично съм пътувал като журналист и нито веднъж не съм бил проверяван на митницата. Имаме списъци, ще засечем всичко. Парите са изнасяни със сакове, куфарчета", каза депутатът от "Атака". 

 

Той е проучил, че час полет с правителствения самолет струва 2500 долара. "Всичко може да е било законно, въпросът е обаче до колко е било целесъобразно", обясни той. Лаков каза, че след като оглавяваната от него временна парламентарна комисия разследва как бившият премиер е използвал Авиоотряд 28, ще бъде сезирана прокуратурата.

 

Днес на първия парламентарен контрол на кабинета премиерът Пламен Орешарски и военният министър Ангел Найденов ще отговарят на питания за използването на Авиоотряд 28 и какъв е бюджетът му.

Последно променена в Петък, 07 Юни 2013 09:49
Влезте, за да коментирате