До средата на февруари се очаква план за развитието на БДЖ

Неделя, 25 Януари 2015 16:14 Публикувана в У нас Прочетена 703 пъти
Владимир Владимиров посочи, че очаква програмата на БДЖ да бъде оценена като мениджърска, да се приеме с консенсус в Народното събрание, за да се изпълнява през следващите седем години. „Това според мен е най-разумният начин, чрез който може да осъществим реформите в БДЖ. Тази политика се подкрепя и от Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията”, каза още изпълнителния директор на БДЖ. Владимир Владимиров посочи, че очаква програмата на БДЖ да бъде оценена като мениджърска, да се приеме с консенсус в Народното събрание, за да се изпълнява през следващите седем години. „Това според мен е най-разумният начин, чрез който може да осъществим реформите в БДЖ. Тази политика се подкрепя и от Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията”, каза още изпълнителния директор на БДЖ. Снимка: politikata.net

Министър Ивайло Московски поиска от БДЖ и НКЖИ заедно с Министерство на транспорта да имат обща стратегия. Това заяви в интервю за Агенция „Фокус” изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Владимир Владимиров. „Планът за финансово стабилизиране и развитие на БДЖ, като част от нея, в общи линии ще е готов до средата на февруари. След това по него ще бъдат проведени дискусии, преди да стартират всички процедури, официалното представяне и приемане на Програмата от правителството и парламента”, добави той.

 

Във връзка с Колективния трудов договор, Владимиров посочи, че той е в сила до месец април 2016 година и по думите му „връзва” ръцете а всяко едно ръководство, но увери, че въпреки него, ще търсят начин за извършване на реформата. „Очакваме в нея да се включат цялата българска общественост, която има отношение към БДЖ, заедно със т.нар. „стейк холдъри“, в които влизат ръководството на компанията, служителите, синдикатите, политическите партии, обществените, екологичните организации, организациите на потребителите, Министерство на финансите, дори и фискът. Защото всички пари, които влизат в дружеството, трябва да бъдат аргументирани. В „стейк холдърите“ участва и Европейската комисия, а в случай, че се вземе заем от Световната банка в тях трябва да включим и нея”, обясни той.

 

Владимир Владимиров посочи, че очаква програмата на БДЖ да бъде оценена като мениджърска, да се приеме с консенсус в Народното събрание, за да се изпълнява през следващите седем години. „Това според мен е най-разумният начин, чрез който може да осъществим реформите в БДЖ. Тази политика се подкрепя и от Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията”, каза още изпълнителния директор на БДЖ.

 

Източник: Агенция „Фокус”

http://focus-news.net/news/2015/01/25/2016242/vladimir-vladimirov-planat-za-finansovo-stabilizirane-i-razvitie-na-bdzh-shte-e-gotov-do-sredata-na-fevruari.html

Влезте, за да коментирате