Съдът възстанови правдата в Природен парк „Българка”

Петък, 30 Януари 2015 09:26 Публикувана в У нас Прочетена 688 пъти
Уволнението е незаконно и като такова е отменено. Мая Радева е възстановена на длъжността, четем още в мотивите от решението на съда. Уволнението е незаконно и като такова е отменено. Мая Радева е възстановена на длъжността, четем още в мотивите от решението на съда. Снимка: dariknews.bg

С решение от 26 януари Габровският районен съд възстанови на поста директор на Природния парк "Българка" Мая Радева, която беше уволнена през лятото на миналата година.

Уволнението е незаконно и като такова е отменено. Мая Радева е възстановена на длъжността, четем още в мотивите от решението на съда.

Съдът осъжда Изпълнителна агенция по горите да заплати сумата от малко над 7 хил. лв., като обезщетение по чл. 225 ал.1 от КТ за времето от 06.06.2014 г. до 06.12.2014 г., заедно със законната лихва, считано от 06.08.2014 г. до окончателното изплащане на сумата.

Агенцията трябва да заплати и разходите по делото.

Решението подлежи на обжалване пред Габровски окръжен съд в двуседмичен срок считано от 29.01.2015 г.

Скандалът в парк "Българка" избухна през февруари миналата година, когато Али Алиев бе назначен за временно изпълняващ длъжността директор. Пред DarikNews.bg той уточни тогава, че титулярката Мая Радева е катастрофирала седмица по-рано и това е наложило да излезе в болнични.

Малко по-късно се оказа, че в парка се извършва одит на четири големи проекта.

Временният директор Али Алиев все пак спечели конкурс за длъжността, а от местната структура на БСП се обявиха против назначението.

Мая Радева е дългогодишен директор на Природен парк "Българка". Тя е част от екипа, създал защитената територия.

Източник: Дарик нюз

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1389569

Последно променена в Петък, 30 Януари 2015 09:35
Влезте, за да коментирате