Омбудсманът Пенчев застава зад Лозан Панов

Събота, 31 Януари 2015 11:56 Публикувана в У нас Прочетена 892 пъти
„Ако имах право на глас във ВСС, щях да го подкрепя. Много се учудих изобщо, че го предлагат за поста. Прозвуча ми странно в първия момент, но аз го подкрепям”, обяви той Пенчев пред Нова телевизия. „Ако имах право на глас във ВСС, щях да го подкрепя. Много се учудих изобщо, че го предлагат за поста. Прозвуча ми странно в първия момент, но аз го подкрепям”, обяви той Пенчев пред Нова телевизия. Снимка: viaranews.com

Омбудсманът Константин Пенчев застава твърдо зад Лозан Панов и избора му на шеф на ВКС. „Ако имах право на глас във ВСС, щях да го подкрепя. Много се учудих изобщо, че го предлагат за поста. Прозвуча ми странно в първия момент, но аз го подкрепям”, обяви той Пенчев пред Нова телевизия.


Омбудсманът продължава да следи с голям интерес случващото с КТБ. Той алармира, че е много важно активите на банката, след като съдът потвърди, че тя е в несъстоятелност, да бъдат разпродадени по ясни процедури и ясни правила.


„Отиваме към най-важната фаза – разпродаването на активите. Досега сценаристите изпълняват плана си, но трябва да им попречим в тази фаза да разпродадат активите на тъмно. За мен е важно разграбването на КТБ да спре. Ако се разпродаде имуществото на КТБ по нормален начин, ще се върнат и част от парите на хората”, категоричен е Пенчев.


Омбудсманът не се интересува какво пише в докладите на Европейската комисия. „Всяка година, когато получим доклада, казваме, че имаме стратегия. Сега се забелязва воля за промяна. Дано депутатите да се разбрали, че е време за промяна, защото вече няма накъде. Няма бизнес без добри закони. Ако не направим това, ще дойде революцията от улицата”, каза още Пенчев.

Източник: „Труд онлайн”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4570198

Последно променена в Събота, 31 Януари 2015 12:06
Влезте, за да коментирате