Печат на тази страница

„Български пощи” остават държавни

Сряда, 04 Февруари 2015 19:21 Публикувана в У нас Прочетена 768 пъти
Оценете
(0 гласа)
Правителството няма намерение да приватизира „Български пощи", още повече, че дружеството се намира в забранителния списък и няма как да бъде започната такава процедура, каза ресорният министър Ивайло Московски. Правителството няма намерение да приватизира „Български пощи", още повече, че дружеството се намира в забранителния списък и няма как да бъде започната такава процедура, каза ресорният министър Ивайло Московски. Снимка: БГ Нес

Дружеството "Български пощи" няма да бъде приватизирано, каза транспортният министър Ивайло Московски. Той уточни, че приватизацията на дружество не е заложена в програмата на правителството и дори се търсят варианти за включването му като бенефициент по европейски програми. Междувременно стана ясно, че вече е изпратено писмо до агенцията за приватизация за започване на процедурата по продажба на БДЖ "Товарни превози". 


Правителството няма намерение да приватизира „Български пощи", още повече, че дружеството се намира в забранителния списък и няма как да бъде започната такава процедура, каза ресорният министър Ивайло Московски.Той подчерта, че никъде и по никакъв начин нито той, нито който и да е член на кабинета не е заявявал такова намерение, а не е и написано в която и да било програма, касаеща настоящото правителство.„Правим максимални опити с вицепремиера Томислав Дончев „Български пощи" да бъдат поставени като бенефициенти в различни оперативни програми", декларира Московски. Той посочи, че основният стремеж е включването в програмата за развитие на селските райони, тъй като две трети от пощенските клонове се намират именно там. 


Според Московски дори и „Български пощи" да бъдат обявени за приватизация, едва ли ще се намери купувач.Транспортното министерство вече са изпратили писмо до агенцията за приватизация за БДЖ „Товарни превози". Министърът е разписал писмото към агенцията дружеството да бъде предложено за приватизация. „Съмнявам се, че ще бъде приватизирано, но това е мое лично мнение. Няма опашка от кандидати, нямо нито един заявил интерес към този момент дори. Надявам се колегите да успеят. Аз не вярвам, че до две години това дружество ще излезе на печалба", коментира министър Московски. 


Ръководството на БДЖ обяви, че се разработват мерки за стабилизиране на "Товарни превози". Предвижда се да отпаднат всички неефективни елементи от дейността на дружеството, като това включва и излишните вагони, сгради и персонал.

Източник: Дарик нюз

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1392043

Влезте, за да коментирате