Няма да се спират еднолично радиа и телевизии, заяви Веселин Божков

Четвъртък, 05 Февруари 2015 19:08 Публикувана в У нас Прочетена 740 пъти
Коментарът му бе във връзка с промените в Закона за електронните съобщения, за които в медиите бяха изказани твърдения, че КРС еднолично ще взима решения за радиата и телевизиите. „Няма еднолични решения на председателя. КРС е колективен орган, всяко решение, дори да станат тези изменения, подлежат на съдебен контрол”, подчерта Божков. Коментарът му бе във връзка с промените в Закона за електронните съобщения, за които в медиите бяха изказани твърдения, че КРС еднолично ще взима решения за радиата и телевизиите. „Няма еднолични решения на председателя. КРС е колективен орган, всяко решение, дори да станат тези изменения, подлежат на съдебен контрол”, подчерта Божков. Снимка: Комисия за регулиране на съобщенията

В законопроекта няма текст, който да дава право на председателя на КРС еднолично, без решение на ВАС, да спира радиа и телевизии. Откакто приключи процеса на цифровизация, КРС няма никакво отношение с телевизиите. Това заяви председателят на Комисия за регулиране на съобщенията Веселин Божков пред журналисти след заседанието на парламентарната Комисия контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

 

Коментарът му бе във връзка с промените в Закона за електронните съобщения, за които в медиите бяха изказани твърдения, че КРС еднолично ще взима решения за радиата и телевизиите. „Няма еднолични решения на председателя. КРС е колективен орган, всяко решение, дори да станат тези изменения, подлежат на съдебен контрол”, подчерта Божков.


Според председателят на КРС има хора, които надминават благоприличието и прозират строги корпоративни и лични интереси. „КРС стои здраво, няма за последните осем години оплакване от медиите. Има съответния достатъчен международен престиж, за да коментираме внушения и инсинуации”, заяви той. „Там, където няма дим и няма проблем, изведнъж да се вдига тази какафония, явно се целят други неща”, коментира Божков и добави, че ако не се изпълнят изискванията на ЕК, ще има санкции за страната ни.


Той подчерта, че КРС няма законодателна инициатива и интерес. „Комисията ще изпълни закона такъв, какъвто е. Вносителят на закона е Министерски съвет по предложение на Министерство на транспорта и информационните технологии”, обясни Божков.

Източник: Агенция „Фокус”

http://focus-news.net/news/2015/02/05/2021475/veselin-bozhkov-v-predlozhenite-promeni-na-zakona-za-elektronnite-saobshteniya-nyama-tekst-koyto-dava-pravo-predsedatelyat-na-krs-ednolichno-da-spira-radia-i-televizii.html

Влезте, за да коментирате