Борисов плаши, че без заема държавата фалира

Сряда, 18 Февруари 2015 23:59 Публикувана в У нас Прочетена 884 пъти
Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители, отбеляза  министър-председателят. Както дадохме "коледни", сега трябват 50 млн.лева за "великденски" добавки на пенсионерите, каза Борисов и допълни, че когато е свършена работата "всички се тупат по  гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да  подкрепят важни решения. Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители, отбеляза министър-председателят. Както дадохме "коледни", сега трябват 50 млн.лева за "великденски" добавки на пенсионерите, каза Борисов и допълни, че когато е свършена работата "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения. Снимка: radomirdnes.com

Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос как ще коментира изявленията на Патриотичния фронт и АБВ,че няма да подкрепят искането за нов дълг.


По думите му има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година, както и огромнанужда за финансиране на различни неща в бюджета за следващата година. Борисов отбеляза, че е широко скроен човек и приема липсата на подкрепа от БСП и "Атака", тъй като това им е работата като опозиционни партии, но му е трудно да разбере неподкрепата на коалиционните партньори.


Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някоипартии, имат вицепремиери, областни управители, отбеляза министър-председателят. Както дадохме "коледни", сега трябват 50млн.лева за "великденски" добавки на пенсионерите, каза Борисови допълни, че когато е свършена работата "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения. 

 

Той допълни, че всеки ден има среща с партньорите, снощи е имал такава с Реформаторския блок и е получил уверението, че партията ще подкрепи дълга. Борисов благодари и на вицепремиера Калфин, че също е застанал зад искането за дълг.


Поел съм ангажимент, че в рамките на 5-6 месеца, ще се справим с контрабандата в размер, в който никой никога досега нее успявал, каза Борисов и допълни, че очаква поне 600-700 млн. лева до милиард повече в бюджета.


Политиците правят изявления в една или друга посока, каза Борисов в отговор на въпрос как ще коментира изказването, че може да бъде направено отклонение за газопровод, който да мине през България. 

 

Винаги съм казвал, че трябва да се гледа по-спокойно и по-мъдро на важните неща в живота, каза Борисов. Той допълни, че до днес нямаме писмено потвърждение нито за спиране, нито за каквото и да е на проекта "Южен поток". По темата работи цялата Европейска комисия, в синхрон с нас, публично и прозрачно, допълни той.

 

Източник:БТА

http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/1018815

Влезте, за да коментирате