В Агенцията по лозата и виното отварят и затварят прием на документи за ден

Събота, 21 Февруари 2015 11:04 Публикувана в У нас Прочетена 794 пъти
Преди няколко дена и по - точно   на 17 февруари, Изпълнителна агенция по лозата и виното отваря със заповед на директора си прием на заявления за участие по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя”.На същия ден -17 февруари,  ДФЗ изпраща  съобщение Агенцията по лозата и виното , че бюджетът е изцяло запълнен от подадените проектни предложения.   На следващия ден – 18 февруари на страницата на ИАЛВ е публикувана заповедта на изпълнителния директор на агенцията Красимир Коев, че приема на проектни предложения се прекратява, поради запълване на бюджета. Преди няколко дена и по - точно на 17 февруари, Изпълнителна агенция по лозата и виното отваря със заповед на директора си прием на заявления за участие по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя”.На същия ден -17 февруари, ДФЗ изпраща съобщение Агенцията по лозата и виното , че бюджетът е изцяло запълнен от подадените проектни предложения. На следващия ден – 18 февруари на страницата на ИАЛВ е публикувана заповедта на изпълнителния директор на агенцията Красимир Коев, че приема на проектни предложения се прекратява, поради запълване на бюджета. Снимка: cross.bg

Преди няколко дена и по - точно   на 17 февруари, Изпълнителна агенция по лозата и виното отваря със заповед на директора си прием на заявления за участие по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя”. До тук всичко е ок. Частниците имащи лозови насаждения започват попълването на завленията, за да кандидатстват за субсидиране.

 

На същия ден -17 февруари,  ДФЗ изпраща  съобщение Агенцията по лозата и виното , че бюджетът е изцяло запълнен от подадените проектни предложения.  Тук вече съмненията започват. Всеки средностатистически човек би си задал въпросите: „Кога директора на тази агенция подписа заповедта?”, „На стенд бай ли са стояли представителите на лозарския бизнес в очакване на отваряне на приема?” , „Дали някои от горепосочените не са имали предварителна информация”, „ Кога успяха частниците подали проектите да ги изготвят в рамките на няколко часа?”, „Кога ДЗФ написа и изпрати съобщението до ИАЛВ или то е било написано предварително?”. 

 

На следващия ден – 18 февруари на страницата на ИАЛВ е публикувана заповедта на изпълнителния директор на агенцията Красимир Коев, че приема на проектни предложения се прекратява, поради запълване на бюджета. По неофициална информация успялите да се „вместят” в еднодневния прием представители на бизнеса са преобладаващо от Южна България.

 

Докато тези съмнителни процедури не се преустановят е немислимо договарянето на  повече програми и финансиране от европейските фондове, защото европейските чиновници не могат вечно да си затварят очите и „да минаваме метър”.

Влезте, за да коментирате