1 млн.лв глоба за ЕВН

Неделя, 22 Февруари 2015 17:41 Публикувана в У нас Прочетена 677 пъти
Присъдата е произнесена в петък, а солената глоба е наложена на компанията от ДКЕВР, защото ЕВН неправомерно е прихванало 25 млн. лв. от сметките на Националната електрическа компания (НЕК). Присъдата е произнесена в петък, а солената глоба е наложена на компанията от ДКЕВР, защото ЕВН неправомерно е прихванало 25 млн. лв. от сметките на Националната електрическа компания (НЕК). Снимка: money.bg

Пловдивския административен съд реши да наложи глоба в размер на 1 млн. лв. на електроразпределителното дружество, което снабдява с ток Югоизточна България - ЕВН. Решението не подлежи на обжалване, съобщи News7.

Присъдата е произнесена в петък, а солената глоба е наложена на компанията от ДКЕВР, защото ЕВН неправомерно е прихванало 25 млн. лв. от сметките на Националната електрическа компания (НЕК).

ЕВН е закупило ток от НЕК на преференциални цени в качеството му на краен снабдител. По това време компанията дължала на НЕК 50 млн. лв. за закупено електричество. От друга страна дружеството имало да получава от компанията въпросните 25 млн. лв. ЕВН решили самостоятелно да изтеглят сумата, с което влезли в нарушение на нормативните уредби. 

Източник: Хаштаг.бг

Влезте, за да коментирате