630 000 лв. ни излиза парното и водата на депутатите за година

Събота, 28 Февруари 2015 19:16 Публикувана в У нас Прочетена 747 пъти
От заданието на обществената поръчка за доставка на водоснабдителни и канализационни услуги става ясно, че НС ще плати до 100 000 лв. (120 000 лв., с ДДС). Освен за водата на сградите на парламента в София, в сметката влиза сметката за вода и за почивната станция на НС във Велинград. За целта НС ще сключи договори със "Софийска вода" и "ВКТВ"-Велинград за срок от две години. От заданието на обществената поръчка за доставка на водоснабдителни и канализационни услуги става ясно, че НС ще плати до 100 000 лв. (120 000 лв., с ДДС). Освен за водата на сградите на парламента в София, в сметката влиза сметката за вода и за почивната станция на НС във Велинград. За целта НС ще сключи договори със "Софийска вода" и "ВКТВ"-Велинград за срок от две години. Снимка: komentator.bg

630 000 лв. излиза парното и водата на депутатите за една година. Това става ясно от откритите в петък, от главния секретар на Народното събрание, процедури по избор на доставчик на доставка на топлоенергия и водоснабдителни и канализационни услуги за нуждите на имотите на парламента, предаде репортер на БГНЕС.


Процедурите ще се осъществят чрез пряко договаряне, тъй като доставчиците на услугите се явяват монополисти.


От заданието на обществената поръчка за доставка на топлоенергия става ясно още, че НС ще плати до 950 000 лв. (1 140 000 лв., с ДДС) за "топлото" на депутатите в сградите на пл. "Народно събрание" и на пл. "Княз Александър I". В сметката влизат и 164 ведомствени апартамента, които депутатите от страната ползват за живеене в рамките на мандата си. Жилищата са в кварталите "Изток", "Лагера", "Красно село", "Витоша", "Подуяне", "Мотописта", "Овча купел", "Люлин" и центъра. За целта НС ще сключи договор с "Топлофикация-София" за срок от две години.


От заданието на обществената поръчка за доставка на водоснабдителни и канализационни услуги става ясно, че НС ще плати до 100 000 лв. (120 000 лв., с ДДС). Освен за водата на сградите на парламента в София, в сметката влиза сметката за вода и за почивната станция на НС във Велинград. За целта НС ще сключи договори със "Софийска вода" и "ВКТВ"-Велинград за срок от две години.

Източник: БГ НЕС

http://news.bgnes.com/view/1218759

Последно променена в Събота, 28 Февруари 2015 20:21
Влезте, за да коментирате