„Медиана”: „Борисов 2” е най-ненадеждното правителство в последните пет редовни управления на страната

Сряда, 04 Март 2015 14:17 Публикувана в У нас Прочетена 804 пъти
По думите на социолога Кольо Колев 44% от българите очакват влошаване на ситуацията у нас в следващата една година, а 12% виждат позитивни промени в бъдещите 12 месеца. Половината от запитаните - 52%, са разочаровани от управляващата коалиция, а 24% са дали добра оценка. По думите на социолога Кольо Колев 44% от българите очакват влошаване на ситуацията у нас в следващата една година, а 12% виждат позитивни промени в бъдещите 12 месеца. Половината от запитаните - 52%, са разочаровани от управляващата коалиция, а 24% са дали добра оценка. Снимка: svobodnoslovo.eu

Мнозинството от българите са силнипесимисти след 100-те дни управление на втория кабинет „Борисов" - оценен като "най-ненадеждното правителство в последните пет редовни управления на страната" в представително национално проучване на социологическа агенция „Медиана".

Проучването е проведено в последните дни на февруари.

По думите на социолога Кольо Колев 44% от българите очакват влошаване на ситуацията у нас в следващата една година, а 12% виждат позитивни промени в бъдещите 12 месеца. Половината от запитаните - 52%, са разочаровани от управляващата коалиция, а 24% са дали добра оценка.

„Наблюдава се песимизъм, негатив и скепсис", обобщи Колев. Той обясни негативните очаквания на хората с продължаващата икономическа криза и невъзможността на политиците да я овладеят.

Според данни от проучването 21% не купуват нови дрехи и обувки. Заради липса на средства, един на десет души се е отказал да ползва транспорт, а 5% не консумират месо, сирене, кашкавал, нямат пари и за лекарства.

„Кризата вършее", добави Колев.

Социологът посочи, че продължава да няма ясна политическа алтернатива, което позволява появата на радикални партии.

„Не само, че няма нарастване на оптимизъм в управлението, но през последните пет редовни правителства няма друго, което да се е сблъсквало с подобна доза песимизъм и негативизъм още в началото на своето управление", коментира Кольо Колев.

Източник: Дарик нюз

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1402819

Влезте, за да коментирате